Dag 25: kastelen 🏰

Coca – Peñafiel: 69 km

Gisterenavond zijn Jan en ik nog even naar de bar geweest. We hadden nog een klein ‘goestje’ en bestelden croquettas. We hadden bij andere mensen kleine kroketten gezien. Het duurde nogal lang tot we onze bestelling kregen. Groot was onze verbazing dat we 3 belegde broodjes kregen 🤣. Hadden we direct eten voor morgenochtend 😉. 

Gisteren hebben we de route bekeken en de volgende camping is over 70 km. We beslissen om gewoon de route te volgen en eens langs het kasteel te fietsen. 

We zijn vroeg klaar. Na ons bezoek aan de winkel is het 10u en kunnen we vertrekken. 

Het eerste deel is vrij saai…veel bomen, brandgangen tussen de weg en het bos…weinig uitzichten. We kunnen wel naast elkaar fietsen. 

De H’tjes beheksen elkaar de hele tijd. Als je hetzelfde woord op hetzelfde moment zegt en je roept als eerste: ‘Behekst!’ dan mag de persoon die niet ‘behekst’ heeft geroepen niets meer zeggen tot zijn/haar naam 3x gezegd wordt. Dolle pret dus op de fiets. Zo gaan de kilometers vrij vlug voorbij. Af en toe passeren we een stadje/dorpje wat er ook voor zorgt dat er wat afwisseling is 😊. 

Bij ons fruitje beslissen we om in Cuéllar te picknicken. Net voor we eten moeten we nog even omhoog. We moeten terug naar het plateau dat wat hoger ligt (op 900 meter). Ondertussen hebben we bijna de helft van het aantal kilometers van de dag afgelegd. 

Na onze middagpauze fietsen we verder. We moeten nog even fors omhoog in de stad. Daarna cruisen we op het plateau. Er volgen nog 3 ‘inzinkingen’ zoals het boekje het verwoordt. Dit wil zeggen, 3x bergaf maar ook terug bergop. De eerste inzinking is de zwaarste om die weer bovenop te komen. De andere twee zijn ‘piece of cake 🫣😜’. Wat daarna volgt, is een afdaling tot aan onze campingplaats in Peñafiel. Maar hoe mooi was dat. De hele dag is het uitzicht niet zo Waw. Maar de laatste 15 kilometer zijn adembenemend. Het is prachtig! En…het gaat nog eens bergaf ook. Me happy 😀. 

We komen vroeg aan op de camping, half vier. We kunnen eindelijk een wasmachine draaien 😀, hebben we morgen terug propere kleren!!

Het is een gezellige camping, uitgebaat door Nederlanders, uiteraard met veel Nederlandse gasten. Er is hier een speelplein en een tennisveld. De H’tjes zijn al bijna de hele tijd aan het tennissen. Vandaag moeten ze nog een beetje voor school werken. Met lange tanden (en chips) beginnen ze er aan. Het gaat gelukkig snel én goed. 

Morgen fietsen we weer verder, ditmaal een stukje tussen de wijngaarden 😀. 

Adiós 😀🤗

2 thoughts on “Dag 25: kastelen 🏰”

  1. Zalig! Verse was, heeeeel belangrijk! 😉
    Doe zo verder, jullie doen het super! Heel veel liefs!🥰😘😘😘😘

    1. Hihi, ik had niet anders verwacht van jou 😀. Ja ja, ik doe regelmatig de was 😀.
      Veel liefs terug ❤️

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *