Wie zijn we?

fietsvakantie-2021-pino-hase-weehoo

Onze grote droom is om een paar maanden met de kindjes te gaan trekken met de fiets. Wanneer is nog een vraagteken…Aangezien onze familie en vrienden het fijn zouden vinden om onze reis een beetje te volgen, wordt gestart met deze blog.

Ik, Anke, ben niet de beste schrijver, maar ik hoop dat jullie via deze blog met foto’s toch een beetje meegaan met ons op reis :-).

Wie zijn wij

Ik ben Anke. In november word ik 38 jaar. Tot vorig jaar werkt ik als coördinator van ENTer4 (BuSO Ten Dries). Na 15 jaar in Ten Dries besloot ik de sprong te wagen naar de lagere schooljaar. Dit schooljaar startte ik als juf in het lager onderwijs in Edugo Slotendries. De eerste 2 maanden in het eerste leerjaar, na de herfstvakantie werd ik juf van het 5de leerjaar. In mijn vrije tijd ben ik vooral met volleybal bezig. Ik geef training aan de U11 van VDK Gent Dames. Dit jaar speelde ik bij het liga B-team van VDK Gent. Nu is het tijd om mijn lichaam wat te laten rusten.

Bijna 22 jaar vormen Jan en ik een koppel. Jan wordt in juli 38. Hij werkt als logistiek ingenieur bij Volvo Trucks. Tot vorig jaar versleet Jan heel wat uren vinden in de sporthal van Lendelede. Hij speelde er volleybal bij Volleybalteam Lendelede. Deze ploeg speelt in liga B, de 2e hoogste reeks van België. Dit jaar gooide een rugblessure roet in het eten. Jan vulde zijn seizoen met hier en daar wat training geven.

Op 14/04/14 werd onze flinke jongen, Hannes geboren. 7 november 2015 werd Hannah lid van ons gezin. Hannes, de denker, en Hannah, de spontane, brengen heel wat leven in de brouwerij.

Reizen

Een paar jaar geleden kregen we de smaak te pakken om met de fiets op vakantie te gaan.

Onze eerste reis was naar Nederland. We hadden het plan opgevat om de LF3-Route te volgen en van B&B naar B&B te fietsen. Dit was ons heel goed meegevallen. Het jaar daarna hadden we iets ambitieuzere plannen. We zouden van Bordeaux naar Genève fietsen. Deze keer gepakt en gezakt met de tent mee. Vol goede moed zijn we vertrokken. Na een goede week hadden we echter grote pech. Jan zijn stuurvork brak. Einde fietstocht, einde reis…maar we hadden de smaak te pakken.

In 2012 zijn we naar de Olympische Spelen in Londen gefietst. Vertrokken met de boot vanuit Zeebrugge naar Hull. Vandaar naar beneden naar Londen. Dit was een geweldig leuke ervaring.

In 2013 stond Noorwegen op de agenda. Na deze reis ben ik nog meer verliefd op Noorwegen. Na een 4tal weken fietsen stonden er 1500 km op de teller. Bergop, bergaf…een geweldig land. We gaan zeker nog eens terug.

In 2014 was onze kleine Hannes 2,5 maand oud. We zijn toen met z’n drieën voor een rondje Nederland vertrokken. Van thuis uit (Oostakker) hebben we de Noordzeeroute gevolgd tot in Den Helder. Na een bezoek aan Texel en Vlieland zijn we aan de Oostkant tot in Enschede gefietst. We zijn vertrokken zonder al te veel verwachtingen…we zouden zien waar we geraakten…Maar na 950 km zijn we toch terug naar huis gekomen. Hannes was heel flink; zowel in de fietskar als in de tent. Een enorme meevaller.

In 2015 zijn we met de trein thuis vertrokken naar Eupen. Van daaruit zijn we naar de Vennbahn gefietst. We zouden dan via Luxemburg naar de Moezel fietsen. Ik was toen 6 maanden zwanger van onze kleine meid. Omdat het een nogal geaccidenteerd parcours was, hebben we in de trein naar Thionville genomen om vandaar het platte parcours van de Moezel verder te volgen. Na een 500 tal kilometer in de benen zijn we aangekomen in Koblenz. Ook deze reis was een topper. Mooie fietspaden, leuke campings, Hannes die het allemaal heel tof vond, …

In 2016 hebben we een rondje Vlaanderen gedaan. We hebben ontdekt dat Vlaanderen wondermooi is!

In 2017 hebben we een jaartje moeten overslaan. Een gebroken pols (jawel, door de volleybal) verhinderde een fietsvakantie.

In 2018 zijn we opnieuw thuis vertrokken. Dit keer richting Nederland. We (jan 🙂 ) stippelden een rondje uit langs natuurkampeerterreinen.

In 2019 trokken we over de taalgrens. We vertrokken in Oostakker, bij ons thuis om zo een rondje Wallonië te doen.

Dit jaar staat opnieuw een rondje Wallonië op de planning.

Alvast veel leesplezier!!

Anke

6 thoughts on “Wie zijn we?”

  1. Superleuk idee Anke en jan! En als je tijdens dat rondje Vlaanderen in Tessenderlo passeert, altijd welkom voor een tussenstop of overnachting!

  2. Wat leuk zeg! Ik volg en lees met veel plezier. Het klinkt heel gezellig!! Als jullie in Antwerpen passeren en willen komen logeren, wees welkom!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *