Dag 27: platten tuub 🛞

Aranda de Duero – San Esteban de Gormaz: 53,5 km

We blijven slapen in een hostel dus krijgt onze kleine baas muesli als ontbijt. Aangezien er geen kommen zijn, eten (vreten 🤣) Jan en Hannes samen uit een grote pot. Na het ontbijt kunnen we vertrekken. 

We rijden Aranda de Duero uit. De H’tjes hebben deze ochtend hun kaartsysteem uitgewerkt. Hannes rijdt rond met een gele, groene en rode kaart. Hannah heeft een schriftje bij om te turven. We zijn nog geen 5 km ver of we zijn de rode kaart ergens onderweg verloren. Wij, Jan en ik, hebben enkele bemerkingen bij hun ‘spel’. Zo kan Hannes geen streepjes krijgen en Hannah zet enkel streepjes als het haar past. Voor zichzelf is ze, uiteraard, helemaal niet streng. 

Na enkele kilometers rijd ik precies op een springbal. Blijkt dat mijn band aan het leeglopen is. Het eerste gaatje in de band is een feit. Jan, de man die alles kan, fixt dit heel snel. In een tijdspanne van 2 potjes UNO is het euvel hersteld. Veel te snel volgens de H’tjes 🤪. 

We rijden verder door kleine dorpjes. De weg gaat gestaag omhoog. Tegen de middag zijn we in Castillejo de Robledo. We weten dat we goed moeten eten want in de namiddag beginnen we onmiddellijk met een klimmetje van ongeveer 1 km aan 9 procent. 

Het klimmetje verteren we goed en we blijven even op de hoogvlakte fietsen. De grond zit daar vol van de stenen. De gewassen groeien er gewoon rond. 

Er volgt een mooie afdaling tot in Langa de Duero. Net voor het dorpje moeten we rechtsaf om de resterende 15 kilometer te rijden. De weg is verschrikkelijk, heel veel hobbels. Het gaat tergend traag vooruit. Mijn compagnon heeft ook niet zoveel zin om mee te trappen 🙄. Maar ook dit overleven we. Vanaf Soto de San Esteban is de weg weer een cruisebaan. Zo fietsen we snel naar onze eindbestemming: San Esteban de Gormaz. Op een terrasje komen we enkele sympathieke Belgische fietsers tegen. Altijd leuk om andere fietsers tegen te komen, altijd leuke verhalen 😀. De H’tjes worden verwend en krijgen een doosje met snoepjes 🍭. 

Vandaar fietsen we naar onze casa rural. Ons huisje is helemaal boven in het dorp, vlakbij de kerk. 

Het is een prachtig huis. 3 slaapkamers met in elke kamer een badkamer. De H’tjes zullen terug apart slapen. Het zal dus rustig zijn deze avond ☺️☺️☺️. 

Na het douchen, wordt er nog voor school gewerkt. Na wat dramatische taferelen (door vooral Hannah) slagen ze er in om dit tot een goed einde te brengen. 

We hebben hier een goed uitgeruste keuken. Daar profiteren we van, we eten patatjes in de oven met kalkoen en groentjes. We drinken hier een heerlijk wijntje 🍷. 

De vaatwas doet doet onze afwas vandaag. En nu kan ik in de relaxzetel mijn vermoeide benen wat laten rusten. 

Morgen fietsen we verder. Waarschijnlijk wordt het terug een onderkomen met een bed aangezien we nog geen campings in de buurt hebben gevonden. 

Adiós 😘

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *