Dag 29: SO-100 🛣️

Berlanga de Duero – Soria: 49 km

Gisterenavond hebben we beslist om onze route een klein beetje te wijzigen omdat we te weinig overnachtingsplaatsen tegenkomen. 

Na een behoorlijke nachtrust, wat eitjes voor Jan en de H’tjes kunnen we vertrekken. Ons einddoel vandaag is Soria. We rijden de hele dag op de SO-100. We rijden op en neer en zien het landschap regelmatig veranderen. Vandaag zien we veel bossen en ‘rode’ aarde. Het verkeer valt heel goed mee langs deze weg. Er passeren wel auto’s maar het is een vrij rustige weg. 

Na onze eerste stop wisselen Hannes en Hannah van plaats (Hannes heeft zijn handschoenen nodig. Het is redelijk frisjes vandaag.)

Ik heb onmiddellijk een spraakwaterval op de fiets 😀. 

We picknicken ‘s middags in Quitana Redonda. Daar is een kleine kruidenierswinkel waar we nog wat beleg kunnen kopen. We eten aan de sporthal. Er is daar een voetbalveld, een padelveld, fitnesstoestellen en ze zijn een speelplein aan het afwerken. 

Na de middag hebben we nog een kleine 20 km af te leggen. Onze formatie is terug zoals normaal, Hannah bij Jan en Hannes bij mij. 

We passeren wegenwerken. En…er staan er daar toch weer twee met bordjes te zwaaien. Geen verkeerslichten hier, wel mannen met bordjes 😀. 

Onze camping ligt voor Soria. We zeggen onze vertrouwde weg SO-100 vaarwel en duiken naar beneden naar de camping. Het is een kleine, rustige camping. We installeren ons en hebben dan halvelings een ijsje met bollen beloofd aan de H’tjes (die ons daar uiteraard maar al te graag aan herinneren). Maar eerst wat opruimwerk. We zien dat onze pot rode tomatensaus kapot is…dus zak uitkuisen en trui proberen proper krijgen. 

De weg naar de stad is nog pittig. Het ijssalon gaat maar om 17u15 open. We zijn de eerste klanten 😀. 

Voor het terugfietsen hebben we gelukkig een betere berijdbare weg gevonden. 

De paella smaakt. De douche is geweldig. En zo komt een einde aan onze 29ste vakantiedag, officieel de langste periode dat we samen op vakantie zijn. Al 29 dagen overleefd met de H’tjes (en met Jan 🤪). We hebben uiteraard nog veel tijd samen te gaan. Het is soms pittig, heel pittig. Maar heel vaak ook heel leuk. Wanneer het moeilijk is, dan denk ik dat onze vakantie een voorrecht is, iets unieks waar we hopelijk nog lang zullen moeten aan terugdenken. Het zal regelmatig nog eens botsen. Maar er wordt veel gelijmd en er is liefde. 

Ondertussen is Jan een gaatje aan het zoeken in de band van het karretje. Die staat plat. Hopelijk is dit terug snel gefixt en kunnen we morgen weer fietsen. Dit keer richting een hotel ☺️. 
Deze nacht wordt het 🥶 .


Ze voorspellen 2 graden. Ook morgen haalt de thermometer niet meer dan 16 graden. We zullen wat laagjes moeten voorzien.

Adiós 😘

4 thoughts on “Dag 29: SO-100 🛣️”

  1. Hallo Hannes! met Stan en Chiel we hebben de dader gevonden in gentuedo dat was: Lieven Bouwens met het toeristenbootje in de Sint-Pietersabdij . We hebben ons moederdagcadeau afgewerkt er waren nieuwe jarige bv Basile eigenlijk alleen Basile. We hebben ook al naar je filmpjes gekeken en er is 1
    verboden woord dit is het: satisfied. (Mogen we niet meer zeggen van de juf in de klas)

    groetjes van gans de klas 4D

    1. Hallo . Wat hebben jullie eigenlijk gemaakt voor moedertjesdag. Hoe gaat het met jullie? Veel plezier nog op school 🏫. Daaaaaaag. Groetjes Hannes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *