Dag 30: Via Verde de la H’tjes 😀

Soria – Malanquilla: 65 km

Gisterenavond werd het snel koud. We moesten ons goed in onze slaapzak duffelen. 

De H’tjes palletten deze morgen van het moment dat ze wakker zijn, om warm te krijgen, uiteraard met de nodige ruzies 🙄. 

We (sommigen onder ons toch) zien er uit als poolreizigers 🥶. Het is immers maar een 5-tal graden. 

Als we uit de camping rijden, moeten we een stukje tegen de richting fietsen (anders moeten we langs kleine niet-fietsvriendelijke paadjes naar de stad). De verkeerspolitie (lees:Hannes) is niet zo tevreden. Slechts één auto toetert naar ons, een meevaller. Om in de stad te geraken moeten we omhoog. Soria is een vrij grote stad, maar voor ons valt daar niet zoveel te beleven.


We fietsen verder naar het begin van een Via Verda. Er is geen specifieke naam voor deze weg dus doopt Hannah die tot ‘Via Verde de la Hannah’. Uiteraard is niet iedereen akkoord dus kiezen we voor ‘Via Verde de la H’tjes’. 

De Via Verda bestaat vooral uit kleine kiezeltjes en zand. Geen aangename weg om op te fietsen. 

We picknicken op een prachtige picknickplek. Heel mooi aangelegd. 

We moeten de Via Verda 40km volgen. In de namiddag is het de hele tijd vals plat omhoog en het pad bolt voor geen meter. Het uitzicht is wel heel mooi.

We passeren niets of niemand. We zitten precies in the middle of nowhere. Ondertussen vertelt Hannah dat ze vanaf haar 12 jaar wielrenner wil worden. Vrouwenwielrennen komt meer op televisie dan voetbal en ze wil op tv komen. Ze zal ook haar gewone fiets verkopen en vraagt voor haar verjaardag een koersfiets. Helaas zal ze dit (nog) niet krijgen van ons. Ik denk dat ze sponsors zal zoeken 🤪.
Plots zien we nog 4 herten 🦌 voor ons weglopen 😀. Magnifiek.
Net voor Ciria volgt een afdaling. Op dit pad Daal ik af met een ei in mijn broek. Daarna volgt de gewone weg. Het is nog 11 km naar ons hotel in Malanquilla. Wat volgt, is een schitterende route. Rotsen, rode aarde, groene vlakten, bergen…het parcours gaat op en neer maar het valt heel goed mee. Voor ons hotel moeten we even van de route. Er volgt nog een stevige klim. We zitten hier op 1100 meter hoogte. 

In ons hotel mogen we gebruik maken van de sauna en de jacuzzi. De H’tjes vinden dit geweldig. 

We eten eerst in het restaurant in het dorp. Er is hier immers niets… we eten raciones. Dit zijn allemaal kleine hapjes. Alles geraakt snel op. We zijn blij dat we om half 7 al warm kunnen eten 🤪.

De jacuzzi vinden de H’tjes geweldig. Jan neemt ondertussen een sauna. 

Na het verhaaltje kunnen we ons terugtrekken in de bar/living van ons hotel. 

Morgenochtend gaan we hier ook ontbijten. Ik ben benieuwd 😀. 

Adiós 😘

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *