Dag 38: 💚groen💚

Bedous – Rébénaque: 44,2 km

Gisterenavond was een tentavond. Het regende bijna de hele tijd. 

Ook deze nacht heeft het af en toe geregend. 

Deze morgen is Jan al vroeg vertrokken naar de bakker. Ik lig dan nog in dromenland of heb geen zin om op te staan omdat het koud is 🫣😜. 

Rond 8u horen we de eerste woorden in de andere tent. Hannah is al in form..

De tenten zijn nat, ze moeten dus nat opgeplooid worden 😏. 

Deze camping is echt een aanrader! Heel rustig, geweldig uitzicht, een plekje voor trekkers om te eten (altijd fijn om een tafel te hebben 😃), goede douche…kortom een topplek. 

Rond 10u kunnen we vertrekken. Het belooft een pittige rit te worden, veel bergop en bergaf. We beginnen met afdalen. Daarna rijden we tussen de bomen op en neer. Het is hier toch al helemaal anders dan in Spanje. Alles is hier veel groener. We fietsen langs een rustige weg. We komen terug heel wat motards tegen. Deze keer zien we ook wel wat fietsers. Altijd fijn! We zwaaien dan eens 🙋‍♀️🙋🙋‍♂️. Ja, we worden nog steeds regelmatig aangemoedigd. Of ze denken dat we een beetje zot zijn. Ik denk ook vaak waar we aan begonnen zijn, maar het blijft een fijn avontuur. 

We picknicken vrij laat. We vinden een mooi plekje aan een meer. Ondertussen hangen we onze tent even uit om die te laten drogen. 

Voor we het weten zijn we in Arudy, onze bestemming. We passeren alvast een Carrefour die open is, maar beslissen om ons eerst te installeren. 

De camping municipal blijkt echter nog niet open te zijn, die gaat pas open op 15 juni. 

Jan vindt vrij snel een nieuwe camping, een boerderijcamping 6 km verder én niet ver van onze route (wat ook wel interessant is). Na de boodschappen fietsen we verder. Ondertussen is het aan het miezeren. Wat ik niet wist, is dat we nog een stevig klimmetje moesten doen, 650 m aan 10%. Het voordeel is wel dat we dit morgen niet meer moeten doen 😀🥳. 

We zijn bijna alleen op de camping, we zijn de enige tent alvast. 

Het is een mooie, rustige camping. We hebben hier een living waar we rustig en droog kunnen zitten. Het regent niet echt buiten, maar het druppelt toch regelmatig. 

Vandaag wordt er een topreceptje gekookt: krieltjes, bloemkool, eitjes en zalm. Mmmm.

Straks bekijken we onze planning voor morgen. Misschien branden we wel een kaars in Lourdes 🙏😇.

À demain 😘

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *