Dag 60: in de voetsporen van Cézanne 🧑‍🎨🖼️

Aix-en-Provence – Puyloubier: 22,41 km

Gisterenavond heb ik nog wat post opengedaan van mijn lieve collega’s. Heel fijn om af en toe een briefje open te doen 🥰. 

Deze ochtend worden we getrakteerd op regen, net op het moment dat we de tenten willen afbreken. We moeten dus wachten…

We ontbijten in de tent en ik lees nog een stukje Harry Potter voor. Boek 3 is bijna uit 🤗.

Het opkramen gaat snel. Rond 10u20 rijden we de camping uit. Snel nog boodschappen doen en hop…vertrekken. 

Het wordt terug pittig. Mijn aardrijkskundige kennis over de Provence is heel beperkt, ik wist niet dat het hier zo bergop en bergaf ging. Ik dacht dat de Mont Ventoux de enige bult was hier 🫣. 

Van de camping naar de route is het al pittig. Ik ben al serieus aan het zweten. Het is ook al warm. We rijden door Le Tholonet, langs de route van Cézanne. Hij gebruikte veelvuldig de Montagne Sainte -Victoire als onderwerp van zijn schilderijen. De Montagne Sainte-Victoire is de hele dag onze metgezel. 

We passeren heel wat wielertoeristen vandaag. 

We moeten voluit aan de bak. Maar het uitzicht is prachtig. Net voor de middag wordt het nog pittiger, aan 7% omhoog. In Saint-Antonin-sur-Bayon beslissen we iets te eten. Hoewel we onze picknick mee hebben, is daar een restaurant dat er verdraaid goed uitziet. Volgens de recensies is het ook goed. We beslissen om op restaurant te gaan, voor Vaderdag. Gisteren heb ik met de H’tjes een filmpje gemaakt en we tonen dit onmiddellijk aan Jan. Zo heeft hij al een cadeautje 🤗. 

Het eten is er overheerlijk. De menu voor de kindjes is top! Hannah eet een croque en Hannes een lasagne. Ze krijgen er heel wat groentjes bij. Ons eten was ook superlekker. 

Met een goedgevulde maag vertrekken we terug. We hebben ondertussen beslist om de eerste camping te nemen. We moeten dus nog 9 km doen, waarvan 2 klimkilometers. 

Daarna duiken we naar beneden. Het uitzicht is ‘Waw’!!!

We staan op een rustige camping. We kunnen de hangmat nog eens hangen. Een dutje dringt zicht op bij mij. Helaas wordt dit verstoord door gekibbel tussen de H’tjes. 

Na een geweldig goede douche voel ik mij alweer frisser. We staan een beetje hoger op de camping en kunnen genieten van de bergen. Soms kan het leven toch schoon zijn. 

Morgen staan er weer wat hoogtemeters op het programma gelukkig gaat het ook goed naar beneden. 

À demain 😘

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *