Dag 61: na zonneschijn komt een wolkbreuk ☀️➡️⛈️

Puyloubier – Correns: 53,78 km

Vandaag Vaderdag. Ook wij hebben dit gevierd. Hannah heeft bij haar ‘cijfertjes verbinden’ een pakje gemaakt. Dit heeft ze ingekleurd en aan Jan gegeven. Hannes heeft bij mij op de fiets met iMovie een filmpje gemaakt. We hebben samen nog een gedichtje geschreven in notities. Het allerleukste was om met ChatterPix een filmpje te maken. Je kan alles jouw stem geven. Echt het proberen waard!

Jan is zijn eigen ontbijt gaan halen, nog voor ik wakker was 😀. 

De H’tjes ontdekken op Hannah haar e-reader spelletjes. Ze schaken nog even in de hangmat. 

De tenten zijn snel opgeruimd. Om half 10 kunnen we vertrekken. Het belooft een warme dag te worden. 

We dalen verder naar Pourrières. Het uitzicht blijft machtig!

Daar doen we onze boodschappen voor deze middag en avond. Het is immers zondag. We gaan gestaag omhoog richting Pourcieux. 

Vandaar dalen we via Ollières tot in St. Maximin-la-Ste. Baume. 

We rijden door het gezellige centrum. In een parkje eten we onze picknick. We praten daar even met enkele Belgen. Er komt ook een priester met ons praten. Hij vraagt of we een doel hebben met onze pelgrimstocht. Ons doel is om even te ‘deconnecteren’. Maar ons doel is niet spiritueel genoeg voor de priester denk ik 😇. 

Deze middag fietsen we verder naar Bras. Het is stilletjes bij mij op de fiets. Op de andere pino is Hannah in slaap gevallen. In Bras worden onze flessen bijgevuld in een bar, we krijgen er zelfs ijsblokjes bij. Zalig fris water 💦. We moeten immers nog eens fors omhoog. De volgende kilometers worden de beentjes getest. Mijn benen zijn niet zo heel goed vandaag, maar Hannes helpt mij zo goed. Hij voelt precies altijd wanneer hij een extra duwtje moet geven 🥰. 

In Le Val verlaten we de route. We hebben vandaag de keuze tussen een camping of warmshowers. De warmshowers hebben een hond en ze hebben volk. We kiezen dus voor de camping. We moeten wel nog serieus aan de bak. Gelukkig is mijn helpende klimmer terug paraat om mij te helpen. Het gaat moeizaam maar we geraken boven. We rijden vandaag langs heel veel wijngaarden. We zien bijna alleen maar wijngaarden 🍇.

De laatste kilometers zijn bergaf naar Correns. 

We drinken eerst iets in een gezellige buitenbar. Een ijsje mag niet ontbreken. We eten allemaal een frisco, maar die zijn zooooooo lekker! Voor wie eens wil proeven…ze zijn van het merk Los Pistoleros. 

We komen aan op de camping en als we aankomen begint het te onweren. 

Gelukkig is er een overdekte ruimte. We staan hier met onze fietsen onder en er staan 2 picknickbanken. Ideaal dus. 

Jan en ik nemen de tijd om te douchen. Ik opereer Hannes zijn knuffel 🧸. 

Het blijft hier maar onweren en veel regenen. De meneer van de camping belt ons om te zeggen dat we in zo’n cabane mogen overnachten. We nemen dit voorstel aan. Het is echt een wolkbreuk. 
Jan gaat nog pizza’s halen in de regen, toch een held hé.
Maar wat ben ik blij dat we aan glamping kunnen doen. Onze tent zou zeker onder water gestaan hebben.
Hopelijk straks al wat beter weer. Morgen trekken we verder richting de Middellandse Zee. Ik denk dat het nog iets te ver is om er morgen al te arriveren. On verra…

À demain 😘

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *