Dag 86: de nieuwe tent ⛺️ 

Spresiano – Budoia: 69,69 km

Deze nacht kregen we regen en onweer over ons heen. De H’tjes hadden een topnacht. Jan en ik hebben geteld hoe ver het onweer verwijderd was 😂. 

Tijdens het opruimen van de tenten blijft het droog. Maar na ons ontbijt begint het te druppelen. Rond kwart voor 10 trekt de trein zich op gang. 1 kilometer later ontdekt boze Hannah dat ze haar stok vergeten is…rechtsomkeer dus (ik moest dit van Hannes zéker vermelden in de blog 😃). We moeten dus 2 km meer fietsen vandaag, ramp O ramp 😀.

Het blijft regenen, steeds harder. Eerst ik en daarna Jan zwichten…de regenjassen moeten aan. 

Jammer van de regen want het uitzicht is magnifiek. We rijden tussen de wijngaarden, passeren stadjes en zien de bergen altijd op de achtergrond. 

We hebben vandaag een opdracht: in onze favoriete winkel, de Decathlon, een nieuwe tent kopen voor ons. 

We fietsen tot in Conegliano. Tegen de middag wordt het gelukkig droger. Onze favoriete winkel ligt in een winkelcomplex waar we ook onze boodschappen voor de middag kunnen doen. 

Na de picknick gaan we winkelen. Jan heeft al uitgezocht welke tenten beschikbaar zijn in de winkel. Jammer genoeg is de tent die wij zouden willen er niet. Het wordt deze een ‘2de keus’ tent, maar nood breekt wet. Hannah krijgt nog nieuwe sandalen (die waren al kapot 🙄😬) en een nieuwe regenjas. Hannes krijgt een mapje om het routeboekje in te steken als het regent. Na uitgeven van ons geld wordt er rustig verder gefietst.


We fietsen terug tussen de gewassen en druiven 🍇. We zitten dicht tegen de bergen aan. De laatste 14 km zijn bergop. Het gaat heel rustig omhoog, maar op het einde van de dag voel je dit wel (ik toch zeker 🤭). 

Onze camping ligt in Budoia. We kamperen op een ranch. Het is hier voor echte cowboys 🤠. 

Vandaag is er wat tijd nodig om te tent op te stellen. Onze opstelling ziet er wel wat anders uit. In onze vorige tent was er heel wat ruimte om onze bagage te stockeren, nu is dat niet. De tarp biedt redding 😉. De volgende dagen zal er geëxperimenteerd worden met de opstelling. 

We eten hier in het ‘restaurant’ tussen de vliegen terwijl we naar de paardrijles kijken. De H’tjes vluchten snel naar binnen omdat er echt veel vliegen zijn. Jan en ik trotseren ze en zitten buiten. 

Deze avond is er hier een DJ. De muziek klinkt wel goed 😉, nu hopen dat het niet te lang duurt. 

A domani 😘

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *