Dag 88: avonturentocht 🌳

Ragogna – Faedis: 51,69 km

De airco werkte deze nacht niet zo goed. Het was bakken in de kamer. 

Rond half 9 staat het ontbijt klaar. Het is een ontbijt met kaas, hesp, eitjes, yoghurt en uiteraard taart. 

Rond 10u kunnen we vertrekken. De eerste kilometers beloven een serieuze onderneming te worden. We starten aan de rivier en moeten de berg op. Het is steil, enorm steil. Het laatste stukje moeten we van de fiets om te duwen. Het gaat nog goed omhoog en omlaag, gelukkig niet meer zo steil. Het alternatief was het pad van gisteren in de omgekeerde richting. Dit zou sowieso duwen worden én sleuren met de fiets. Wat nu het beste was, weet ik niet, maar we zijn terug op de route geraakt 😀. 

Het traject blijft op en neer gaan. Het uitzicht blijft echter schitterend! We fietsen nog eens over de Tagliamento. Grappig om te zien dat veel mensen een dagje naar de rivier gaan, zoals wij naar het strand gaan. 

Voor mij is het vandaag serieus op de tanden bijten. Ik ben blij als ik het dorpje Susans zie. Dan weet ik dat het vanaf daar bergaf gaat tot in Majano. 

Ik ben op vakantie al door verschillende dorpjes of steden gereden met namen van leerlingen: Thor, Aron, Majano… zo zal ik ze zeker niet vergeten 😂. 

In Majano is het etenstijd. We hebben nog geen plek om te overnachten. De camping is te ver én er zijn wel wat b&b’s die volboekt zijn, het is immers zaterdag. Ik vind dat lastig wanneer ik niet weet waar we gaan slapen. Maar het is part of the game…ik weet dat we wel iets vinden, maar ja…de aard van het beestje zeker?

We fietsen verder. Ondertussen mailt Jan voor een slaapplek. 

We rijden door Vendoglio. Hier is een infopunt voor de Alpe-adria. Dit is een beroemde fietsroute. We fietsen hier vandaag een ministukje van. 

In Tricesimo eten we een heerlijk ijsje, als het op ijsjes maken aankomt, kunnen ze er wel iets van hier in Italië. 

We blijven de route volgen tot we een idee hebben van onze slaapplaats…en plots hebben we een plekje! Een appartement in Faedis, eventjes van de route wel. Jan zoekt de route via Komoot. Hannes wil bij Jan zitten om de route te kunnen zeggen (die staat immers niet op de gps), dus komt Hannah bij mij. Hannah heeft trouwens een nieuwe stok. Ze is al een hele dag bezig de schors van de tak te doen. 

Komoot stuurt ons langs een klein paadje. Het wordt een avonturenrit. We moeten over plassen, over een riviertje, door een bos, door een poort… Jan en de H’tjes vinden het geweldig. Ondertussen zit ik met een ei 🥚 in mijn broek te fietsen. Het pad wordt ondertussen iets beter, de steentjes zijn kleiner, het zijn geen keien meer. 

Ik hoor auto’s, dus ben blij dat we terug in de bewoonde wereld komen. Tot we plots voor een hekken staan. We kunnen er niet uit…er zit niets anders op dan met een tang de draad door te knippen. Wat een onderneming. Een half uurtje later kunnen we de fietsen over het boordje krijgen en kunnen we terug verder. 

In het bos waren motorrijders aan het racen. En dan zien we dat die er gewoon uit kunnen rijden. Hebben we blijkbaar de uitgang gemist…😂. Maar soit…we zijn er toch uitgeraakt. Eind goed al goed 😊. 

We moeten nog 3 km tot ons appartement. We worden hartelijk verwelkomd door de eigenaars. We krijgen fruit en wat drinken. Ze hebben hier hun eigen wijngaard waarvan er verschillende soorten wijnen geproduceerd worden. Wij drinken de spumante. Hoe heerlijk is dat!

We kunnen zelfs een wasmachine draaien. 

Deze avond eten we Hannah haar lievelingseten: spinaziepuree met fishsticks 😀. 

Morgen zijn onze laatste momenten in Italië, we zullen dan Slovenië binnen fietsen. 

Onze route kan je vinden via deze link. Mocht je toevallig in de buurt zijn, let us know 😀.

A domani 😘

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *