Dag 10: Donnesheim – Kehl (59,50 km)

Gisteren had ik een beest, ik denk een muis 🐁, zien lopen onder de tent.  Wanneer ik bijna lag te slapen, voelde ik de muis onder mij lopen en ook ‘s nachts voel ik de muis nog eens lopen 😱. 

‘s Morgens maakt Jan in alle vroegte een wandeling. 

De meeste zakken zijn al klaar van gisteren dus heel veel inpakwerk hebben we niet meer. Rond 9u30 kunnen we vertrekken. 

Vandaag staat een vrij rustige rit op het programma. 

Het lastigste van de dag is wellicht de eerste klimmetjes uit de dorpjes tot we aan het Canan de la Marne au Rhin zijn. 

Vanaf dan fietsen we stroomafwaarts richting Strasbourg. 

We passeren heel wat plezierbootjes en er zijn heel wat sluizen onderweg. Hannes is in zijn nopjes. 

Na ons fruitje rijden we af in Hochfelden waar we boodschappen doen. De dag is volledig geslaagd want we staan voor de overweg. Op mijn fiets weerklinkt de ‘Siuuuuuuuuu’ van contentement. We zien dan nog eens 2 treinen 🚃 passeren 😀. 

In Vendenheim verlaten we de ‘racebaan’ (we kunnen echt wel doorfietsen. Tegen de middag hebben we bijna 40 km in de benen.). Jan heeft een speeltuin gevonden in het stadje. 

Na de picknick fietsen we door tot in Strasbourg, wind in ‘t gat en gaaaaan!

We passeren het Palais d’Europe. Van daar rijden we door naar de kathedraal. 

Aan de kathedraal eten we een ijsje, in een speciale vorm. En het is nog eens lekker ook 😀. 

Wanneer we uit het ijssalon komen staat de gendarmerie in de buurt van de fietsen. Zouden onze fietsen enige argwaan opwekken 😂?

We rijden verder door de gezellige stad richting de fietsersbrug over de Rijn. Wat een mooie brug is dat! Eens over de brug zitten we terug in Duitsland 🇩🇪.

Daarna rijden we richting de camping in Kehl. Net voor de camping zien we een hele fijne waterspeeltuin 💦. Onze visjes 🐟 springen onmiddellijk in het water. 

We spreken af om eerst naar de camping te gaan en dan terug te komen. 

Op de camping is het echt druk. Gelukkig zijn er voor tenten altijd wel plaatsen vrij. Voor mobilhomes is alles volzet. Er staan ook heel wat fietsers. 

De H’tjes gaan naar de waterspeeltuin terwijl wij de tenten opzetten. Ja, dat is toch wel een voordeel nu ze ouder zijn. Ze moeten alleen nog leren zelf hun tent  op te zetten, af te breken en te installeren 🙃. 

Aangekomen op de speelplein heeft het jongste H’tje kopje onder gedaan 💦. Hannes is rustig aan het spelen. Wat een geweldige speeltuin, zeg!

Terwijl Jan boodschappen doet, gaan wij naar een uitkijktoren. We moeten 195 trappen naar boven. We hebben een geweldig uitzicht over de omgeving. We zien al goed de bergen en de bossen van het Zwarte Woud. Vanaf morgen rijden we er recht door.  

Na het beklimmen van de toren willen de H’tjes het sportparcours nog eens doen om te eindigen in het Kneipp-gesundheitsanlage. Dit is een koud bad waar je moet doorstappen. Heerlijk!

Na wat pingpongen is het tijd om te eten. We hebben dit jaar pingpongpalletjes mee. Een goede aanwinst 🏓!

Het was een mooie dag: zon 🌞, wind 💨 in de rug, plat … vanaf morgen gaan we geleidelijk aan terug omhoog. 

En voor de tweede camping op een rij zijn er geweldige douches!! 🚿 vandaag is precies een balzaal 🙃. 

Bis Morgen 👋!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *