Dag 12: Steinach – Schiltach (29,3 km)

Gisteren kregen we nog heel wat regen over ons heen. Gelukkig zaten we dan al in de tent. 

Het is beslist: vandaag doen we een ‘rustige rit’ tot aan de volgende camping, zo’n 30 km. Morgen volgt een stevig rit van 65 km met meer dan 600 hoogtemeters. We proberen de volgende camping te halen 😅. 

Vandaag hebben we dus genoeg tijd om onze boel te verzamelen. Als je soms ziet wat we allemaal meehebben…☺️. Maar we (lees Jan) krijgt het altijd voor elkaar om alles netjes in de zakken te krijgen. 

Deze ochtend krijgt Jan wat verjaarswensen over zich heen. Het is vrij sober dit jaar 😉. 24 juli is er plots snel…

We doen dus op het gemak deze ochtend en vertrekken pas rond half 11. We rijden bijna onmiddellijk door Haslach…ja, het zijn allemaal plaatsnamen met -ach. Van Haslach rijden we door naar Hausach. Het uitzicht en de route zijn wondermooi. Alles is zo mooi groen. Volgens mijn copiloot hebben we zelf een beetje wind in de rug. 

Het is traditie, volgens Hannes, dat we op Jan zijn verjaardag ‘s middags om restaurant gaan. We doen dit dan ook. We eten in een echte Duitse Gasthaus echte Duitse kost. Schnitzels, gehaktbrood en een varkenshaasje met groentjes en frietjes/kroketten staan op het menu. Het heeft gesmaakt.  Enkel over de drankjes hebben de H’tjes klachten. Zij kregen (uiteraard) een klein drankje en Jan en ik een groot drankje. Man man… wat een gezaag over 200 ml fanta 🤨. 

Een plaatselijk klant komt langs met zijn hond om een babbeltje te doen. Hannah heeft Tacko, de hond, zelfs geaaid ☺️. Hannes bekijkt alles vanop een afstand. 

Deze middag moeten we nog een 16-tal km fietsen. Het blijft heel mooi. We gaan nu meer omhoog en omlaag. Ondertussen zitten we ‘al’ op 450 meter hoogte. 

We installeren ons aan een camping aan het water. Het is hier rustig 😇. We kunnen zelfs de hangmat ophangen. Terwijl Jan en Hannah boodschappen doet geniet ik van 2 minuten in de hangmat liggen. Het andere H’tje is nog aanwezig om mijn rust te verstoren 😂 (mopje). 

De H’tjes spelen nog wat in het water en zagen dat ze geen ijsje krijgen vandaag (het is Jan zijn verjaardag, dus hij mag kiezen 🫣). Ik denk dat de boom bijna omver gevallen is. 

Er logeert een Nederlandse familie naast ons die dezelfde route als wij volgen. Dit leidt vaak tot een gezellige babbel, net als nu 🙃. 

We gaan het deze avond niet te laat maken. Morgen is het The real stuff…

Tschüss 👋!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *