Dag 28: door de sneeuw ❄️ 🤣

San Esteban de Gormaz – Berlanga de Duero: 40 km

We logeerden gisteren in een heel fijn huisje gelegen bovenaan het dorp aan de kerk. We konden genieten van een mooie zonsondergang. Mijn hartje maakte nog een vreugdesprongetje na een onverwacht telefoontje met metekind 1, Olivia 😀❤️. 

Deze morgen is het terug op het gemakje. Het is dan ook vakantie voor ons. Op deze vakantie proberen we alles eens los te laten, even uit de ratrace. Niet altijd even gemakkelijk, maar het begint te lukken 😉. 

Vandaag is het een vrij ‘rustige’ rit, een 320tal meter omhoog. Vanuit San Esteban de Gormaz rijden we rustig naar La Rasa. We fietsen een stukje in het bos. De weg is bezaaid met pluisjes. Het lijkt alsof we in de sneeuw rijden 😀. Gelukkig hebben we geen last van allergieën 🤧. 

We passeren de guardia civil en mogen gelukkig passeren 😉. Een beetje verder zien we weiden vol met hop staan, maar echt heel veel. We denken dat het bedrijf een bezoekje krijgt van de guardia civil. Er was heel veel politie aanwezig. Ondertussen leren de H’tjes het begrip ‘zwartwerk’ kennen 🫣. 

Na Navapalos komt er een stevig klimmetje aan. We moeten even vol aan de bak. Gelukkig is Hannes zijn batterij 🔋 opgeladen en trapt hij goed mee. Vanaf dan hebben we de wind in de rug (@Henk: wind in ‘t gat, we vliegen eindelijk 😀). 

We picknicken in Recuerda. De rust wordt echter verstoord door een hond.  Wij (de H’tjes en ik) zullen eens in therapie moeten gaan zoals Evi, in Iedereen Beroemd. De hond 🐕 kwam bij ons liggen tijdens ons eten. Hij deed eigenlijk niets verkeerd, maar ik was niet op mijn gemak. De picknick was snel voorbij. 

‘s Middags staan slechts 12 kilometer op het programma. Tijdens het eerste deeltje ondervraagt Hannes Hannah. De maal-en deeltafels zullen goed gekend zijn 😀. Het gaat bergop bergaf. Gelukkig blijft de wind ons goed duwen. Het laatste klimmetje is een serieuze kuitenbijter. Daarna is het nog anderhalve kilometer bergaf tot Berlanga de Duero. 

Hier blijven we in een hostel slapen. We hebben een ruime kamer met keuken. Op de bovenste verdieping hebben we nog een keuken en een prachtig uitzicht op het kasteel. 

Het doet deugd om vroeg op onze bestemming te zijn. 

Het weer is niet zo denderend vandaag; veel wolken en af en toe zon. De volgende dagen zal het niet meer zo warm zijn. Volgens mijn weerapp zal het de volgende dagen minder dan 20 graden zijn. MAAR…we circuleren nog altijd rond de 900 meter en we rijden naar Zaragoza, op 200 meter. Dus hoe lager…hoe warmer 😉.

De jongens kijken naar de Giro en ons fret kijkt naar DisneyPlus. 
Adiós ❤️

One thought on “Dag 28: door de sneeuw ❄️ 🤣”

  1. De sympathieke belgen ( 😀 ) die jullie gisteren hebben ontmoet in San Esteban de Gormaz staan in bewondering voor jullie prestatie.
    Groetjes aan de kids.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *