Dag 6: duwen tegen de wind 💨

Setubal – Alcácer do Sal (53,92 km)

We beslissen om vandaag te fietsen. We kunnen vroeg vertrekken want we moeten nog ontbijten onderweg. Met een appel, banaan en koekje vullen we onze magen om de eerste fietskilometers te kunnen vervolmaken. Het begin is pittig 🌶️, maar al snel volgt een afdaling richting Setubal. We halen eerst wat eten om dan richting de boot te fietsen. We nemen de Ferry 🚢 naar Sol Troia. Bij het wachten oefenen we de maal-en deeltafels met Hannah. 

In Sol Troia rijden we langs een aantal resorts. De route naar Comporta verloopt glooiend tussen de duinen. Een prachtige route. Er is niet veel verkeer. We picknicken aan een speeltuin in de schaduw. 

We hebben trouwens nog een challenge deze vakantie: als de H’tjes 1 dag geen ruzie maken, trakteer ik hen op restaurant. Ik ben benieuwd…ik denk dat Jan en ik na de vakantie met dat geld eens zullen kunnen uit eten 😜. Wie een gokje wil wagen, wanneer het toch zal lukken…laat maar weten 😉. 

Deze middag moeten we 20 km langs een vrij drukke baan rijden. Het profiel valt op zich wel heel goed mee…maar dit is buiten de wind gerekend, de hele tijd vol op de kop. Het is ook warm, rond de 28 graden. Onderweg spotten we verschillende ooievaars. Het landschap blijft zanderig. We zien veel kurkbomen. Hun schors wordt gebruikt om…kurk van te maken. 

Onze camping is vandaag in Alcácer do Sol. We eten eerst een ijsje op een terras. Na het ijsje volgt nog een pittig klimmetje. 

We verblijven op een heel rustige camping, vlakbij een grote winkel. Ideaal dus. 

Ik maak samen met de kindjes wat schoolwerk. 

Onze campingburen zijn precies iets minder enthousiast met onze komst. Hannah voetbalt de hele camping rond. En hun hondje wordt wild van de bal. Er wordt ons vriendelijk gevraagd niet meer met de bal te spelen 🤔. 

Deze avond staat er kip 🍗, patatjes en erwten en worteltjes op het menu. 

De volgende dagen zou het iets minder warm zijn. We sturen wat zon en warmte naar België 🇧🇪. 

O ja, vandaag al een foto van een sinaasappelboom 🍊

2 thoughts on “Dag 6: duwen tegen de wind 💨”

  1. Oef Anke, ben ik blij dat ik het woord ‘afdaling’ lees.😉😉😉
    De trein op school is alweer vertrokken. We zijn precies niet weggeweest😃😃😃.
    Ik schrijf wat leuke anekdotes op.
    Veeeeeel liefs en tot hoors!😘😘😘

  2. Wat een gekke hondenbaas…een camping zonder balletje spelen…😝
    Succes met de Challenge, ben benieuwd 🤞 geniet van elkaar, het uitzicht, de kurk/ sinaasappel bomen, schoolwerk maken, tassen vullen, en Merci om ons te laten mee genieten via de blog!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *