Dag 89: ciao Italia🇮🇹, Zdravo Slovenija 🇸🇮

Faedis – Kobarid: 42,43 km

We werden gisterenavond nog in de watten gelegd door onze hosts. De gastheer maakte heerlijke bruschetta en we mochten nog een glaasje van de wijn van hun wijngaard drinken. Het was een hele fijne avond. 

Deze morgen was ik ‘laat’ wakker. Rond 20 over 8 gingen mijn ogen open, een teken dat ik goed geslapen heb, thank God ðŸ˜œ. 

Na het ontbijt en het klaarmaken van de fietsen, nemen we afscheid van het sympathieke koppel. We fietsen naar Cividale. Daar doen we onze boodschappen om richting Slovenië ðŸ‡¸ðŸ‡®te rijden. 

Het uitzicht op het bergmassief van de Julische Alpen onderweg is geweldig! We rijden door allerlei kleine dorpjes en gehuchtjes. ‘s Middags stoppen we bij de rivier. We doen mee aan het ‘riviertoerisme’ ðŸ˜€. Het is een heel mooi plekje. Het water is helder. De H’tjes hebben een geweldige tijd. Hannah zwemt zelfs in het water 💦.

Als we terug vertrekken krijgt het jongste H’tje haar kuren. Soms moet ik toch even mijn ogen sluiten en tot 10 tellen…we hebben superleuke momenten, maar jammer genoeg ook van die moeilijke momenten. Het is soms heel vermoeiend. 

Eens op de fiets duurt het niet lang vooraleer Hannah in slaap valt. De vermoeidheid zal er wel voor iets tussen zitten?

De route leidt ons langs een grotere baan, het is zondag dus is het vrij rustig. We gaan op en neer richting de grens. En plots, na een bocht, zien we het bord: Slovenija ðŸ‡¸ðŸ‡®.  Dat verdient een drankje in de bar. Het is vandaag heel warm, ik zweet mij te pletter ðŸ¥µ.

De verplichte foto’s worden genomen en dan kunnen we weer verder fietsen. Het is nog 10 km naar de camping. 

In Kobarid, de eerste Sloveense stad, eten we een ijsje. Vandaag een specialleke. We mogen zelf ons ijsje samenstellen. Je betaalt per 100 gram. Er zijn 8 smaken denk ik en daarnaast heel wat toppings, o.a. snoepjes. Een heel tof concept!! Voor herhaling vatbaar. 

De weg naar de camping loopt een stukje door de stad en dan naast de Socca, de rivier. Maar wat een adembenemend uitzicht. 

Op de camping ontmoeten we Belgen die ons heel toevallig gefilmd hebben vandaag. Echt grappig. We praten even bij met een drankje. De H’tjes zijn ondertussen al eens naar de Socca, de rivier, geweest. 

Na het avondeten doet Hannes nog een wandeling en hij vindt wegwijzers naar een waterval. We wandelen het eerste stukje, maar het is nog iets te ver om het vandaag te doen. 

Morgen na het ontbijt is dat onze eerste opdracht, wandelen naar de waterval. 

Se vidiva jutri ðŸ˜˜

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *