Dag 93: onverwachte ontmoeting met een gouden randje 🥰

Radovljica – Kranj: 25 km

Ik zat gisteren op mijn gemak aan de tent, tot ik plots een bekende stem hoorde. Peter (Reynvoet) van de volleybal. Een paar jaar geleden kwamen we Peter en zijn gezin ook al heel toevallig tegen op een camping in Wallonië. En nu zitten we samen op een camping in Slovenië. Hoe zot is dat!

Als de kindjes in hun tent liggen verbroederen we. Het wordt een hele fijne, gezellige avond. Het wordt laat…heel laat 🤭. We vieren het 33-jarige huwelijksverjaardag van Peter en Ann. Het zal pieken morgenochtend 😁. 

We liggen net in bed en het begint te onweren. Heel veel regen en harde donderslagen. De H’tjes worden terug wakker. Ze hebben de vorige nacht echt wel een schrik opgedaan. We vallen terug met 4 in slaap in onze tent. Gelukkig slaapt iedereen beter ☺️. Het wijntje en de cava hebben hun werk alvast gedaan 😝. 

Het ochtendprogramma gaat niet echt vlotjes vandaag. Jan heeft al een paar dagen last van een ontstoken oog, maar deze morgen is het nog erger. Van de apotheker moet hij eerst naar de dokter gaan. Al bij al gaat dit vlot. Druppels en een zalfje zouden redding moeten brengen. 

We geven nog wat extra bagage mee aan Ann en Peter. In ruil krijgen wij spaghetti, verse saus én kaas. Echt de Max!

In eerste instantie zouden we naar Ljubljana fietsen, zo’n 63 km op een golvend parcours (600 hoogtemeters), maar we zijn moe en de weersvoorspellingen zijn niet goed. We beslissen om een korte rit te doen en naar een appartement in Kranj te gaan. 

Deze etappe volgen we de rode Sloveens fietsbordjes. Mijn co-piloot is heel enthousiast! Het aantal kilometers is minder dan wat onze route aangeeft. Het uitzicht is wederom prachtig. Wat is Slovenië mooi. We vertrekken terwijl het nog droog is. Elke droge kilometer is mooi meegenomen. Het eerste deel van de rit is echt mooi. We zien langs de weg heel wat afgerukte takken en zelfs omvergewaaide bomen. Ik denk dat ze hier onlangs wel wat noodweer ervaren hebben. We stoppen in een oud bushokje om een appel te eten. 

Het laatste stukje fietsen we op een drukkere baan. 

We beslissen om eerst naar het appartement te gaan want de onweerswolken zien er dreigend uit. Hier en daar zien we al bliksemflitsen ⚡️. Hannes begint wat te paniekeren. Aangekomen bij het appartement begint het te stortregenen. Ik vlucht met de kindjes in een winkel. Jan neemt contact op met de eigenaar van het appartement. Blijkt dat we aan het verkeerde staan 😂. Jan mag schuilen in het busje van de man en ze pikken ons op aan de winkel. We worden recht voor de deur afgezet. 

We zitten hier op een keichic appartement én er is een wasmachine. Deze middag was: koers kijken, slapen, was doen en Boonanza spelen. 

Ons avondeten smaakt echt!! Dankjewel Ann!!!!!

Morgen fietsen we naar Ljubljana. Het weer wordt vanaf morgen heel wat beter. De zon 🌞zal terug zijn. Onze batterijen 🪫 🔋 zijn weer opgeladen. 

Se vidiva jutri 😘.

One thought on “Dag 93: onverwachte ontmoeting met een gouden randje 🥰”

  1. Wel, wel, wel !
    Logisch dat volley-grootheden elkaar tegen het lijf lopen, waar ook ter wereld !
    Fantastisch jullie dagboek te lezen…ook al is het soms met een beetje vertraging. Sorry, Gentse Feesten brengen soms wat vertraging in het gewone dagelijkse leven….
    Groeten,
    Georges

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *