Dag 99: pittige heuvels 🌳⛰️🚵‍♀️🚵‍♂️

Klöch – Jennersdorf: 39,30km

Het was een goede nacht…voor de H’tjes toch. 

Voor Jan iets minder. Er zit een gaatje in zijn matje. Elk anderhalf uur hoorde ik hem zijn matje opblazen…het wordt vandaag zoeken naar het gaatje. 

Het ziet er bewolkt uit als we opstaan. We proberen de tenten ⛺️ op te ruimen voordat het begint te regenen 🌧️. Uiteraard slapen de H’tjes lang. De geluksbrengers (een steen en een engeltje) hebben duidelijk geholpen 😉. 

 Net voor het begint te druppelen kunnen we alles inpakken. De tenten zijn wel wat nat. 

We eten onder een afdakje aan de garage. Rond 9u25 kunnen we vertrekken. Eerst moet er uit het dal geklommen worden. In Deutsch Haseldorf komen we terug op de route. De route loopt een heel stukje langs de grens met Slovenië 🇸🇮. 

We fietsen even over de grens om onze foto met het landenbordje te nemen 😉. 

De weg stijgt tot in St. Anna al Aigen. Ik heb het wat lastig vandaag, de regen is niet mijn beste vriend. Deze avond wordt er opnieuw onweer en regen voorspeld 😏. 

Maar we geraken boven, Hannes is weer van goud waarde! We doen onze boodschappen en fietsen tot in Neustift. Daar staat een overdekte picknickplaats en is er een speeltuin. We moeten goed eten want we moeten sterk staan.


Vanaf Neustift gaat het terug bergop waarbij er een stukje echt steil is. In het boekje staat dat het andersom een van de steilste afdalingen is, die de auteur kent. En dat hebben we gemerkt. Halfweg de klim moet ik passen, het wordt omhoog duwen. Jan houdt het iets langer vol, maar moet dan ook afstappen. De route loopt verder door het bos. Het is zalig vertoeven nu het terug heel warm is. De weg is zeker niet vlak, het ene moment moet je klimmen en het andere moment zoeven we naar beneden. Het laatste stukje is een mooie afdaling naar Welten. 

Een beetje verder stoppen we om eindelijke onze eerste Bananasplit te eten ☺️. Het smaakt (speciaal voor Caroline een foto 😋). Nog even fietsen en we zijn aan de camping. 

We slaan onze tenten op in Jennersdorf. De camping is gelegen aan het buitenzwembad. We zijn vroeg op de camping. De tenten worden vlug opgezet want er zijn dreigende wolken gespot. Hannah gaat onmiddellijk zwemmen. Hannes heeft geen zin vandaag. Jan zoekt ondertussen het gaatje in zijn matje in het zwembad én heeft het gevonden 💡). Hij staat snel terug aan de tent met Hannah want het is beginnen onweren. Iedereen moet onmiddellijk uit het zwembad.

Wij schuilen onder een tent van onze buren met een sta-caravan die er momenteel niet zijn. Eigenlijk mag dit niet, dit is privéterrein. Maar ze hebben een beetje compassie met ons. We ontdekken al snel dat er aan de receptie ook een overdekte ruimte is, dus verhuizen we naar daar. 

Na regen komt zonneschijn, ook vandaag. De jongens gaan boodschappen halen. De meisjes blijven op de camping. 

Na de boodschappen beslissen de H’tjes en Jan om nog een duik in het zwembad te nemen. Er is weinig volk. Ze springen van de springplank en duiktoren. Hannah is een echte durver. Zelfs van de hoogste toren heeft ze geen schrik. Ook Jan waagt zich eraan. Hannes doet heel flink zijn best en durft al van de middelste. 

Na de zwempartij is het douchen, eten en in bed. 

Morgen zijn we 💯 dagen onderweg. Benieuwd of we een specialleke doen of iets beleven 😜(liefst geen storm ⛈️ ☔️ 🤪). 

Auf Wiedersehen 😘 (op verzoek van Hannes 😘). 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *