Dag 12: Ruisbroek – Everbeek (58km)

De tentslapers vonden het heel plezant bij nonkel Jan deze nacht. Ze hebben dan nog eens goed en lang geslapen (de eerste was pas wakker na 8u15). De ‘huisslapers’ hebben ook een goede nacht achter de rug. We waren dus allen klaar om weer te vertrekken.

Vandaag stond er een heuvelachtige rit op het programma. In ons boekje worden de hellingen en afdalingen aangeduid met een pijltjes, vandaag waren er heel wat pijltjes, zowel bergop als bergaf. Het voordeel van bergop rijden is dat er hele mooie uitzichten volgen…we worden dus vaak beloond 🙂

Via Sint-Pieters-Leeuw fietsten we langs het Kasteel van Gaasbeek. Op de domeinen van Groenenberg was er een paardenwedstrijd met koets aan de gang. Hannes en zijn beertje waren vol aandacht. Zij vonden het geweldig, we bleven dus even kijken.

P1050773

Tegen de middag hadden we al 20 km achter de kiezen. Aan een gezellig speelpleintje in Leerbeek, hebben we onze boterhammetjes opgegeten.

Daarna ging onze route verder via Vollezele, Galmaarden tot in de omgeving van Geraardsbergen (de thuishaven van Jan). Na een lange beklimming bleken we plots op de Bosberg te staan. Daar hebben we een wafel en pannenkoeken gegeten, krachtvoer voor de laatste kilometers richting Everbeek. Op ons kaartje stonden dan wel geen pijltjes, maar het parcours bleef golvend.

Rond 17u waren we op onze bestemming, Jan zijn ouderlijke huis. Jan zijn mama had een heerlijk stoofpotje gemaakt en als dessert was er nog bessentaart. We worden ook hier keihard verwend. Ja…zo’n rondje Vlaanderen heeft wel iets :-).

Morgen rijden we naar het hoogste punt van ons rondje Vlaanderen, de Kluisberg…eens zien hoe we dit verteren 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *