Back home

Kaprijke – Oostakker (30 km)

Deze nacht moest ik gelukkig mijn matje niet opnieuw opblazen, we hadden allemaal een matras :-).

‘s Morgens worden we verwend door Jan, hij is naar de bakker geweest. Voor de mama’s (tante Leen en mezelf) heeft hij een taartje mee. Dat taartje verdwijnt in de buik van … Hannes (onze omnivoor). Terwijl de kindjes buitenspelen maken wij (lees: maakt Jan) de fietsen klaar. Rond half 11 kunnen we vertrekken. We worden professioneel uitgezwaaid.

Wie fietsen met de knooppunten terug naar huis. De hele vakantie is Hannes onze gids. Jan heeft steeds de knooppunten opgeschreven en Hannes gidst ons langs de Vlaamse wegen. Vandaag is Jan echter een paar nummertjes vergeten opschrijven…een kleine oorlog ontspringt zich tussen vader en zoon.

Ondertussen fietsen we door de Lembeekse bossen en door het ruime gebied van Evergem. Aan het kasteel van Wippelgem stoppen we kort voor een snelle Jelle (peperkoek uit de AH ;-)).

Het volgende om naar uit te kijken is de overzetboot in Langerbrugge. Maar vooraleer we de oversteek maken, gaan we op restaurant. A Poppa is een Italiaans restaurant vlakbij. Nadat we ons energiepeil terug opgekrikt hebben, komt het hoogtepunt van de dag voor Hannes, de boot.

Eenmaal aan de overkant zijn we bijna thuis. O ja, de wind was ook vandaag niet onze vriend. We zouden kunnen overwegen om de volgende vakantie eens gewoon met de wind mee te fietsen en zien waar we geraken. Dan kan ik niet klagen en zagen over de wind ;-).

Het zit er weer op, onze mini-vakantie. Het deed deugd. Eens niet teveel moeten nadenken, mijn hoofd wat leegmaken… Morgen roept de plicht alweer. Dus…Anke out :-).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *