BBQ-time

De Haan – Kaprijke (71 km)

Na een vrij goede nacht (slechts 2x mijn matje moeten opblazen) zijn we rond 8u allemaal wakker. Vandaag is het de tenten opruimen en vertrekken. 

We mogen ontbijten bij Eline en de kindjes. We eten buiten. De kindjes gaan ondertussen minigolfen. Een blitsbezoek, maar hoe fijn was dat 🥰!

Tegen half 11 vertrekt de trein met bestemming Kaprijke. We volgen verder de kustroute. We fietsen door Blankenberge richting Zeebrugge. Het eerste stukje is langs de drukke kustbaan, gelukkig rijden we daarna langs een afzonderlijk fietspad. De volgende kuststad is Heist. Daar rijden we nog eens aan het strand. Het is dan picknicktijd en… uiteraard  vliegertijd 🪁 . Het lijkt of de wind dan nog vrij rustig is. 

Na de middag fietsen we door het mondaine Knokke. Schone huizen en chique auto’s… de H’tjes kijken hun ogen uit. 

Daarna volgt een van de mooiste stukken van onze kustroute, langs het Zwin. Onze avonturier, Hannah, neemt haar verrekijker om de vogels te spotten 🦅. We voelen ondertussen de wind opkomen. 

Ik sukkel een beetje met mijn fietspositie, we zoeken de hele dag naar de juiste stand van zadel en stuur, maar vinden die voorlopig niet. 

We rijden door ons derde land, Nederland 🇳🇱. Je merkt het onmiddellijk aan de ruime fietspaden. Het is echt druk op het fietspad. In het toeristische Sluis eten we een ijsje. Vanaf daar wordt het wat rustiger op de fietsbaan. Maar die verdomde wind blijft maar waaien…in ons nadeel. Ik blijf sukkelen met mijn fietspositie. We proberen een wissel van fiets, maar dit brengt geen zoden aan de dijk. 

Via Sint-Laureins rijden we terug België 🇧🇪 binnen. Vandaar gaat het naar Kaprijke, onze eindbestemming. Het laatste stuk duurt precies uuuuuren… maar tegen half 6 arriveren we EINDELIJK bij Jan zijn zus. Daar worden we verwelkomd met een aperitief. We mogen de voetjes onder tafel schuiven en genieten van een heerlijke bbq. Ook oma van Stefaan en Stefaan zijn van de partij. Het wordt een gezellige avond. Hannes en Hannah leven zich uit met Tuur en Marie. En wij genieten van een beetje rust 😇. 

Morgen rijden we terug naar huis, naar Oostakker. Hopelijk wordt het een rustig losrijritje 😅. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *