Dag 10: Barvaux – Hogne (43 km)

Even terug naar gisterenavond…Toen we de tent opzetten kwamen onze buren even kijken. Ze vroegen om de tent niet te dicht te zetten, wat we ook niet deden, want hun televisie stond immers vlakbij het raam. We (jan dus 😉) hadden de tent extra goed vastgezet, het kon onweren. We waren dus goed voorbereid. . De H’tjes zijn al bij al vlot gaan slapen.

Rond 23u ging ik ook gaan slapen. Jan een beetje later. En toen kwam het…om 23u30 vonden de buren het tijd om hun televisie aan te steken en naar een Frans film of zo te kijken…en dit tot zeker 1u15. Weten we nu dus waarom we beter zo ver mogelijk van hen de tent opzetten 😂…

Deze ochtend sliepen de H’tjes tot 8u…jawel!!! Het wordt elke dag beter. Enige nadeel…we kunnen niet zo vroeg vertrekken. Deze morgen konden we niet vroeger vertrekken want het regende. Het was trouwens een rustige nacht. Een beetje regen, geen onweer.

Na een bezoekje aan de winkel waren we tegen 11u vertrekkensklaar. We reden langs een mooie route richting Durbuy. We verlieten de Ourthe en reden richting Hotton. De hele voormiddag hadden we droog weer 😀.

We passeerden trouwens al heel wat scouts- en chirokampplaatsen.

Rond 12u30 picknickten we. Na 20′ begon het te regelen. Voor eventjes maar volgens de buienradar…maar niets was minder waar…de hele namiddag regen regen regen… Hannah lag ondertussen de slapen en Hannes trapte flink mee. De route was supermooi. Voor mij de mooiste tot nu toe. Mooie uitzichten, brede afzonderlijke fietspaden, af en toe een meer uitdagende weg, echt de moeite!

En ondertussen bleef het maar regenen. Aangekomen in Marche-en-Famenne kregen we een serieuze bui over ons. We schuilden onder een tankstation. Daar kregen de kindjes snoepjes van een motorrijder en speelden ze in een hondenwassalon. Na 45 min zijn we terug vertrokken, maar het bleef regenen.

Na een 10tal kilometer arriveerden we op onze camping, een rustige camping met diertjes.

Jammer dat er geen winkeltje is want Jan heeft nog eens in de regen naar de winkel moeten fietsen om eten.

Na een goede warme douche, lekker eten en een verhaaltje (we lezen de GVR momenteel) liggen de H’tjes in hun tent. Hopelijk slapen ze snel en lang. Het was voor hen geen evidente dag, maar ze waren superflink. Nooit geklaagd over de regen of de kou!

Hopelijk morgen beter weer! Fingers crossed 🤞🤞🤞!

Tot morgen!

2 thoughts on “Dag 10: Barvaux – Hogne (43 km)”

  1. daar zijn wij met de auto in de vakantie van 2023-2024 geweest wel maar een weekje maar leuk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *