Dag 11: Hogne – Dinant (37 km)

Gisteren zijn de H’tjes goed gaan slapen. Deze nacht hebben we nog enkele fikse regenbuien gehad. Dus waren de tenten goed nat deze morgen. Het natte gerief was nog niet allemaal droog dus was het nat inpakken. Maar daar kwamen alweer nieuwe regenbuien af. We doodden de tijd wat in de tent met verhaaltjes lezen, cijfertjes verbonden, kleuren…maar het bleef maar regenen.

Toen het wat aan het minderen was besloten we toch de tenten af te breken. Terwijl Jan dit deed, gingen de H’tjes en ik op zoek naar we dieren. We zitten immers op een soort van boerderijcamping. We vonden ganzen, geitjes, schapen en kippen. De ezel was er niet, tot verdriet van Hannes.

Rond 11u30 besloten we te vertrekken. We hadden immers een 40 tal kilometer voor de boeg en het beloofde lastig te zijn.

In de regen vertrokken we dus. We kregen enkele flinke klimmetjes voorgeschoteld. Het eerste uur hadden we nog geen 10 km afgelegd en het bleef maar regenen. Hannah verloor de moed niet en bleef maar liedjes zingen en Hannes…die was stil en trapte af en toe mee.

We besloten door te fietsen tot Ciney en zouden daar kijken om iets te eten. Het bleef bergop en een klein beetje bergaf gaan, maar…de regen minderde. Toen we rond 13u20 in Ciney aankwamen was het droog. In een gezellige brasserie zijn we iets gaan eten. Ondertussen hebben we Hannah verse droge kleren aangetrokken.

Onze bestemming was vandaag Dinant. Dit ligt heel wat lager dan waar we de vorige dagen vertoefden. In het eerste deel van de namiddagrit werden onze klimmersbenen serieus op de proef gesteld. Maar iedereen geraakte overal boven en Hannah…die bleef maar zingen.

De laatste 10 kilometer waren bergaf. Wat een zalige kilometers waren dat!

Het was een supermooie rit vandaag. Ik zag het deze voormiddag even wat somber in, maar na regen komt zonneschijn, ook in mijn hoofd 😉. Gelukkig is het bij Jan bijna altijd zonneschijn. En…de natuur kan best wel wat regen gebruiken!

We staan nu op een droomcamping voor Hannes: aan de Maas met aan de overkant de spoorweg!

Na mijn Badasstraining ga ik een douchke nemen, de was plooien (ja, hier worden ook kleren gewassen en gedroogd) en een boekje lezen.

Tot morgen!

2 thoughts on “Dag 11: Hogne – Dinant (37 km)”

  1. Leuk jullie reis te kunnen mee volgen! 👍
    Als Hannes zot is van ezels.. hier in de wei staan er 2. Kom gerust eens af. 😂
    Geniet nog van jullie trip. 😊

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *