Dag 10: Overijse – Ruisbroek (44km)

Deze nacht de eerste echte regen gehad. Gelukkig bleven wij droog…de nieuwe tent heeft de test dus goed doorstaan :-)…gelukkig!!

Na het gekende ochtendritueel waren we tegen 10u15 vertrekkensklaar. Er stonden heel wat klimmetjes op ons te wachten vandaag. Ons eindstation was deze keer Ruisbroek.

We kregen de kans om op te warmen door het gezellige Overijse. We reden verder naar Hoeilaart. In Dumberg stond onze eerste klim te wachten. Door het Zoniënwoud was het regelmatig omhoog en omlaag.

Daarna reden we door het residentiële Sint-Genesius-Rode. De route liep nu meer door steden en ik vind dat eigenlijk wel eens leuk.

Onze kuiten werden getraind in Alsemberg…dit was toch wel een serieuze bergop. Bergop rijd ik altijd voorop, bergaf is het Jan zijn beurt. Bergop ben ik wel wat sneller (eindelijk :-)), maar Jan heeft wel wat mee te nemen naar boven. Eerst en vooral zijn gespierde zelve, daarnaast de goedgevulde fietskar en nog eens 4 tassen op de fiets. Grenzeloos respect heb ik hiervoor. Bergaf knijpt hij iets minder in de remmen dan ik en durft hij al eens een risicootje nemen. Jan noemt dit zelf de aerodynamica…

We hebben deze middag gelucht in Beersel. Als we op de picknicktafel stonden hadden we een prachtig zicht over de skyline van Brussel.

P1050753

P1050759

ViaHuizingen, Buizingen kwamen we in Halle. Halle heeft echt een gezellig centrum. Onderweg kenden we de eerste pech…nu ja, je kan het niet echt pech noemen…mijn ketting lag er af. Gelukkig is Jan een handige harry en was dit euvel snel verholpen.

Vanaf Wolvendries waren er geen noemenswaardige hellingen meer, maar het parcours bleef wel golvend. In Sint-Pieters-Leeuw zijn we van de route gegaan richting Ruisbroek. Daar werden we verwelkomd bij “Camping Bakama“. Zalig toch.

P1050765

De vrouw des huizes (mijn zus) zorgde voor een heerlijk avondmaal. Na een zalige douche konden we de kindjes te slapen leggen en met de voeten languit in de zetel liggen. Ondertussen hangt de was hier ook al te drogen.

P1050768

Vanavond slapen we in huis, morgen slapen we met een paar kindjes in de tent. Dit wordt plezant 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *