Dag 9: Hoegaarden – Overijse (55 km)

Deze morgen rond 9u50 kunnen vertrekken. Een record voor ons.
We wisten dat het parcours niet meer zo plat zou zijn als de voorbije dagen. We werden onmiddellijk getrakteerd op een behoorlijk klimmetje.
Het resultaat van een klimmetje is vaak een mooi uitzicht en dit was hier niet anders. Na de klim volgt ook vaak een afdaling. Toen we beneden waren vonden we ons LF6-bordje niet meer.
Bleek dat we boven het bordje gemist hadden en de verkeerde richting uitgereden waren…Er zat dus niets anders op dan terug omhoog klimmen…Boven zagen we de wegwijzer op de grond liggen…
Leve de gsm!! (Jan heeft de route via Osmand in zijn gsm gestoken).
 P1050720
Het was de hele voormiddag bergop bergaf langs een mooie route tot in Heverlee. We hebben heel stuk door het bos gereden. In het boekje stond dat de route misschien moeilijke te berijden zou zijn, maar daar hebben wij eigenlijk niets van gemerkt.
In Heverleen hebben we in een brasserie een spaghetti en stoverij gegeten. Ook Hannes heeft zijn kinderspaghetti bijna helemaal opgegeten.
Hij heeft precies ook honger gekregen van al dat fietsen :-).
 P1050732
Ons doel was vandaag de camping in Overijse. Deze voormiddag hebben we goed kunnen doorfietsen. In de namiddag zou het wat rustiger worden…
Maar daar stak de wind een stokje voor. Het golvende parcours en de sterke tegenwind maakten er een lastige namiddag van.
Rond Neerijse stond er terug een klimmetje op ons te wachten. Het parcours was hier verschrikkelijk slecht. Halverwege het eerste klimmetje is Hannes te voet naar boven gegaan, heb ik mijn fiets even achtergelaten en Jan helpen duwen.
 P1050735
In Huldenberg zijn we even gestopt voor een heerlijk ijsje. Er volgden dan nog 5km naar de camping.
Het venijn lag vandaag in de staart…de weg naar de camping was geen onderdeel van de route…Maar we moesten nog een stijle klim zien te overwinnen alvorens we onze slaapplaats konden bereiken.
 P1050751
Daarna tentje opzetten, boterhammetje eten, douchen en dan met z’n allen in de tent.
We hebben immers de eerste regen van de vakantie.
Ondertussen ligt onze kleine Hannah uitgeteld bij de papa te slapen. En Hannes…die zal binnenkort plooien, denk ik…
Morgen rijden we naar Ruisbroek. We worden verwacht bij de Bakama’s. We kijken er al naar uit!!
(Morgen volgen de foto’s)

One thought on “Dag 9: Hoegaarden – Overijse (55 km)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *