Dag 118: Dresden 🌆

Het was een rustige avond gisteren. We konden schuilen in de overdekte ruimte. De H’tjes verwarmden zich in hun slaapzak. 

Deze nacht was het frisjes. Ik ben wakker geworden van de koude (en van mijn matje dat leegloopt 🙃). 

Deze morgen moeten we niets afbreken. We blijven immers nog een extra nachtje op de camping. 

Vandaag gaan we naar Dresden. We moeten bus en tram nemen. Er is er hier weer eentje blij. 

We struinen even rond in de oude stad. Dresden is echt wel een mooie stad. 

We bezoeken het verkeersmuseum, een aanrader als je met kinderen gaat. Het enige nadeel is dat alles in het Duits of Engels is. Je kan hier en daar experimenteren, schermpjes aanraken… Er zijn verschillende zalen: auto/fiets, schepen, vliegtuigen en treinen. We dachten hier snel even rond te zijn, maar we blijven meer dan anderhalf uur in het museum. Én de H’tjes vonden het niet saai. 

We picknicken met uitzicht op de Elbe. 

Na de middag kopen we een paraplu, ja, we zijn gezwicht…na een hele vakantie zagen 🙄🤭. 

Na de middag gaan we met de tram naar de Schwebebahn. Dit is een monorail 🚠 die ons 84 meter hoger brengt. Toch wel de moeite. We krijgen een schitterend uitzicht te zien. 

Het is dan tijd voor een ijsje. Jan en ik eten een taartje. 

En dan komt het hoogtepunt van de dag…boodschappen doen in Kaufland. Dit is een grote winkel die bestaat uit 2 verdiepingen. De H’tjes vinden dit een geweldige winkel, Jan en ik iets minder 🙄. 

We doen er onze inkopen voor deze avond en voor morgen op de trein. We moeten morgen 7 uren doorbrengen op de ICE-trein, dan is eten een belangrijke bezigheid. Een tram- en een busrit brengen ons terug naar de camping. 

We eten nog eens pasta carbonare, het topgerechtje van deze vakantie. 

We proberen al zoveel mogelijk in te pakken voor morgen. Er wacht ons nog een fietsrit van 13 km naar het station. Om 11u23 nemen we de trein in Dresden naar Keulen. 

Rond 18u45 zouden we daar moeten arriveren. We blijven overnachten in de jeugdherberg. Hannes kijkt er superhard naar uit…vooral naar het ontbijt 🤭. 

Nu eerst de laatste nacht in onze tenten…

Bis morgen 😘. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *