Dag 13: Falisolle – Domaine Claire Fontaine (47 km)

Deze nacht mochten we in het huis slapen. De H’tjes in een kamer. Jan en ik op een matras in de living. We hebben allemaal goed geslapen.

Jan was deze morgen fietshersteller van dienst: vervangen van mijn achterband en vervangen van de band van de Weehoo, dit om verdere pech te voorkomen. Onze supersympathieke gastvrouw vergezelde Jan naar de fietsenwinkel. De H’tjes konden zich uitleven met het speelgoed van de andere kindjes.

Rond 11u waren we vertrekkensklaar. Deze morgen hadden we een korte rit langs de Samber voor de boeg. We hadden deze 10 kilometer al eens gedaan, maar nu sloegen we ergens anders af om op de Ravel verder te fietsen. Het ging terug wat omhoog.

Deze middag stopten we aan een Ravelcafeetje. Daar konden we een dagschotel, frietjes met brochette en sla, eten aan een zeer democratische prijs. Deze middag reden we verder langs de mooie Ravel door de passen. Aangezien we in de voormiddag lichtjes bergop fietsten, konden we in de namiddag afdalen tot aan het Kanaal Brussel-Charleroi. Op een 7tal kilometer van de camping moesten we deze weg verlaten om te rijden naar Domaine Claire Fontaine.

Rond 15u45 arriveerden we aan de Blaarmeersen van Henegouwen. Naast een camping is hier ook zwembad, speelplein en zandbank aan verbonden. Nog voor de tent goed en wel op stond had Hannah haar zwemkleren al aan.

Na het opzetten van de tent vertrokken we richting het water. De H’tjes spetterden een tijdje in de zone voor de kindjes. Daarna vond Hannah het tijd voor het grote werk. Samen met Jan trotseerde ze de 2 grote glijbanen. Ze gleed zelfs een paar keer helemaal alleen van de langste glijbaan 😀, duidelijk een waterrat! Hannes genoot ondertussen van zijn mama-tijd en de speeltuin.

Na een welverdiend ijsje werd gedoucht en gegeten.

Na alweer een interessant partijtje vechten in de tent, werden de H’tjes opgesplitst en is het nu stil.

Morgen rijden we richting Ruisbroek. Daar worden we verwacht in de camping BAKAMA BOPE. We kijken er al keihard naar uit!

Tot morgen!

2 thoughts on “Dag 13: Falisolle – Domaine Claire Fontaine (47 km)”

  1. Het is werkelijk zalig om jullie avontuur vanuit de zetel mee te volgen, misschien geeft het ons inspiratie om ook eens in eigen land een rondje te fietsen (in Wallonië dan hè). Geniet ervan en dat slapen in de tent betert naarmate ze ouder worden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *