Dag 12: Dinant – Falisolle (58 km)

Gisterenavond werden de H’tjes weer gescheiden. Hannah viel onmiddellijk in slaap in onze tent. Voor Hannes was het wat moeilijker om de slaap te vatten. Hij hoorde de treinen en wou die, uiteraard, ook zien.

Deze morgen rond 8u ontwaakten de H’tjes. Probleem 1: de Nutellapot was bijna leeg en we hadden dus een nieuwe pot nodig. Jan ging er snel om in de winkel. Probleem 2: Jan zijn gsm was weg. Hij lag op te laden toen hij naar de winkel ging en was weg. Lichte paniek, zelfs bij Jan. Na een halfuur is hij gelukkig uitgekomen. We konden ons eindelijk klaarmaken om te vertrekken. We moesten wel nog even langs Dinant passeren om een nieuwe buitenland voor mijn fiets. Tegen 11u30 waren we dan toch vertrokken.

We hadden voor ‘s avonds een warm shower geregeld. Rond 18u konden we daar naartoe…dus een zee van tijd.

Vanuit Dinant moesten we van 80 naar 250 m. Een wondermooie Ravel begeleidde ons hierbij. We reden de hele tijd bergop, maar het voelde niet zo aan. Tegen de middag kregen we gezelschap van speciale fietsen op het oude spoor.

Na de middag zetten we onze rit verder richting onze slaapplaats. Probleem 3 drong zich aan: platte band van de Weehoo (fiets waar Hannah meestal opzit). Jan kon dit euvel razendsnel herstellen, maar de buitenband is zodanig versleten dat die dringend moet hersteld worden….

We arriveerden rond half 4 in Fosses. De laatste kilometers waren bergaf, dus niet veel trappen 😀. Van daar was het nog een 10tal kilometer naar de slaapplaats. Er was daar echter niet veel te beleven dus keerden we 3 km terug (jawel, omhoog…) omdat daar een meer was met recreatiemogelijkheden. We konden daar maar een uurtje blijven en 17 euro vonden we nu niet iets teveel voor een speelplein. Dan maar terug naar beneden.

Probleem 4: platte band nummer 2 van de Weehoo.

Na 10 minuten fietsen, probleem 5: platte band nummer 3 van de Weehoo. Hier werd ik even grumpy van. Maar Jan bleef lachen (mister sunshine 😉). We konden van daar te voet gaan indien nodig én hij had nog 3 plakkers om gaatjes te plakken. Ondertussen nam Hannah de plaats in op de Pino, ze was weer aan ‘t blinken.

Na een geweldige zware eindklim (13%) arriveerden we op onze bestemming. We werden verwelkomd door Thomas, zijn vrouw en 2 kindjes. Ze hadden eten klaargemaakt en we konden genieten van een heerlijk warme douche. Kortom, een toplocatie.

Nu gaan we slapen! Tot morgen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *