Dag 76: de badmuts 🏊🏻‍♀️

Vaprio d’Adda – Paratico: 61,79 km

Gisterenavond hebben we de Cats Europees goud zien halen. Na een goede nachtrust zijn we klaar voor een fietsdag. 

We nemen het ontbijtbuffet van het hotel. Er is er eentje content 🥰. Het is met eitjes, muesli, cornflakes, toastbroodjes en veel taart. De Italianen ontbijten precies graag met cake of taart 🥧. 

We kunnen vroeg vertrekken. Vandaag moeten we iets meer hoogtemeters doen dan de voorbije dagen. We fietsen langs rustige wegen en zien de bergen dichterbij komen. De ‘bezetting’ van de fietsen is terug ‘normaal’. 

Tegen de middag stoppen we aan een Conad in Romano di Lombardia. We zoeken een parkje met banken in de schaduw en liefst een kraantje met drinkwater. We vinden een plaatsje aan een fontein in de schaduw, maar geen speeltuin. Het drinkwater is warm. We merken dat het moeilijker wordt om fris water uit de kraantjes te krijgen, het water is vrij warm. 

Ondertussen krijg ik een video-telefoon van de school. Vandaag krijgen de leerlingen hun nieuwe leerkracht te zien én de leerkrachten hun nieuwe leerlingen. Dat was echt wel eens leuk! Ook de H’tjes zijn heel content met hun nieuwe juffen 🥰. 

Na dit intermezzo fietsen we verder. Het is echt wel warm. De verschillende kraantjes die we tegenkomen zijn allemaal warm, we moeten ons dus behelpen met warm water. Af en toe worden de klimmersbenen nog eens aangesproken, het zijn vooral korte, pittige hellingen. We fietsen terug door enkele wijngaarden. 

We pauzeren nog even voor een fris drankje en om een frisse fles water te kopen om onze flessen te vullen. 5 km verder zien we het meer, Lago d’Iseo. 

Een ijsje op deze warme dag mag niet ontbreken. Jan laat zich eens volledig gaan 🫣. 

Rond half 5 bereiken we onze bestemming: een camping mét zwembad én aan het meer. 

Het zwembad wordt al snel uitgetest. Groot is onze verrassing dat er een badmuts moet gedragen worden. Gelukkig worden die hier verkocht. Na een beetje vertraging springen ze met een bommetje het water in en zijn ze vertrokken. 

Wij zetten de tenten op. Ik neem ook nog een duik mét badmuts en al snel volgt Jan ook. 

Alles verloopt wat trager deze avond. We eten wat later en het verhaaltje ook. Ik lees voor aan het meer op vraag van Hannes. Hoe mooi is het daar🤩. 

Morgen zullen we de benen stilhouden. We hebben 13 dagen na elkaar gefietst en kunnen wat rust gebruiken. 

Wat we gaan doen, weten we nog niet. We zien wel wat de dag brengt 😊. 

A domani 😘

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *