Dag 8: Autry – Verdun (70 km)

Deze ochtend om 7u10 klinkt geluid uit de tent. De H’tjes spelen nu elke ochtend UNO. Het duurt dus even vooraleer hun kleren aan zijn.

Rond 9u15 kunnen we vertrekken. We weten dat een pittige klim ons staat te wachten. Het is niet zo warm dus vertrekt Jan in lange mouwen, ik in mijn craft en de kindjes met hun trui aan.

Het is de hele ochtend goed klimmen. We fietsen een groot deel door het bos. We bezoeken in het bos een Duitse begraafplaats . Toch iets helemaal anders dan de andere begraafplaatsen die we al gezien hebben. Na een stevige afdaling komen we aan in Apremont daar moeten we terug wat klimmen. Rond 11u15 arriveren we in Varennes-en-Argonne, de eerste stad waar we boodschappen kunnen doen. We beslissen om daar dan ook te picknicken.

In de kerk op de picknickplaats 😇

Na onze picknick komen we een Amerikaans monument tegen. Toch wel indrukwekkend groot.

We zien de hele dag dreigende wolken, maar het blijft voorlopig droog. We fietsen verder door de Franse Ardennen, bergop en bergaf. De uitzichten zijn wondermooi. In Esnes-en-Aragonne passeren we een Franse begraafplaats. Net dan krijgen we plots een felle bui over ons. We schuilen onder de bomen. Na de regenbui fietsen we verder naar beneden richting Champs. Vanaf Champs rijden we in de buurt van de Maas langs het kanaal naar Verdun.

Schuilen voor de regen
Hondje mag overal mee 😀
Foto nemen van mama en papa
Slakken entertainen

Rond 17u15 arriveren we op de camping. Na de check-in moeten Jan en ik een klein rondje fietsen om in de camping te komen. Ondertussen ontdekt Hannah dat er een zwembad is…haar gezichtje 🤩🤩🤩. Ze wil (uiteraard) onmiddellijk het zwembad induiken. Na haar eerste duikjes in het zwembad begint het helaas hard te regenen. We moeten schuilen in de tent. Voor de zoveelste keer mag ik een potje UNO spelen. De H’tjes blijven het spel echter geweldig vinden…

Na regen komt zonneschijn dus vindt Hannah het hoogtijd om terug in het zwembad te springen. Ze kan zelfs Hannes overtuigen. Ze beleven een geweldige tijd in het zwembad en op de glijbaan. Na het lekkere eten (heerlijke balletjes met groentjes klaargemaakt door Jan) verkent Hannes de camping met de kaart van de camping. Hannah speelt op de speeltuin.

De heerlijke balletjes
Hoogtepunt van de dag 😅

Ik moet jullie niet vertellen dat we (vooral Jan) gescoord hebben met de camping. We zullen morgen normaal een rustdagje nemen hier. Enerzijds om de benen wat rust te geven, anderzijds is dit een super camping voor de kindjes. Zo, ik ga een douche nemen en wat chillen 😎.

Top 3 van de dag van Hannes: 1. Zwemmen 2. Ijsje eten 3. Eten van het vuurtje. Top 3 van de dag van Hannah: 1. Zwemmen 2. Speeltuin op de camping 3. Ijsje eten

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *