Dag 80: op de boot 🛥️ 

Manerba del Garda – Verona: 52 km

Gisteren waren het de vliegen die ons ambeteerden in plaats van de muggen 🪰. Maar we konden toch nog lang buiten zitten. 

Vandaag vroegdag. Het is met wekker zetten en zo. Rond half 7 gaat de eerste wekker af. Het heeft deze nacht geregend. De tenten zijn dus een beetje nat. Gelukkig valt het mee van de natte. 

Rond 7u maken we de H’tjes wakker. We verbreken ons record van de ‘tenten afbreken én opruimen’. Om twintig voor 8 kunnen we vertrekken. 

Hannes en ik delen onze klim goed in en we geraken goed boven. Om 8u bereiken we de haven van Manerba del Garda, ruim op tijd.  Onze boot vertrekt maar om 8u45. We eten nog een croissant 🥐 én ik kan nog een theetje drinken ☺️. 

We zijn de enige op de boot. We passeren nog 2 haventjes, maar het blijft een privé-rit voor ons. Het uitzicht is magnifiek! 

Een uurtje later meren we aan in Sirmione. Dit is duidelijk een heel toeristisch plekje. We rijden door de stadspoort naar buiten. 

We fietsen nog een tijdje langs het Gardameer, hier wil ik nog wel eens terugkomen ☺️. 

We fietsen verder op brede fietspaden naast de grote baan. We passeren heel wat poortjes, niet altijd gemakkelijk om met de pino en het karretje te passeren. 

We verlaten het stedelijke gebied en fietsen een stukje langs een kanaal. Om het kanaal te verlaten moeten we een stevig klimmetje doen. 

De route gaat vanaf nu op en neer. We rijden door de wijngaarden van Italië. Het uitzicht is wondermooi. Aan de ene kant bergen, de andere kant plat. Na 34 km komen we in een stad mét een winkel, deze keer een Migros. Ook hier worden de karren goedgekeurd door de allerliefste H’tjes. Ondertussen is het beginnen regenen. We moeten dus op zoek naar een droog plekje op te picknicken. Dat vinden we in een soort van galerij. 

We hebben geluk dat het niet zoveel regent en kunnen droog vertrekken richting Verona. We zijn er bijna!

In Verona aangekomen gaan de hemelsluizen terug open. Jan blijft in t-shirt fietsen, maar ik kies toch voor mijn regenjas. 

We hebben in Verona een missie. Jan zijn sandalen hebben hun beste tijd gehad. Hij heeft daar een winkel gevonden die net dezelfde sandalen verkoopt. We vinden die vrij snel, dus blinken er nu nieuwe sandalen aan Jan zijn voeten 👣.

We fietsen langs enkele bezienswaardigheden in Verona. Wat een mooie stad. 

Een ijsje mag, uiteraard, niet ontbreken. 

Morgen wil ik nog eens op bezoek naar Julia’s House ☺️. I know, het is maar een verhaaltje, maar ik wil het huis toch wel eens bewonderen ☺️. 

De camping is een pareltje. Sofie verwoordt het als ‘Het beste hotel van Verona’ en ik kan haar geen ongelijk geven. Maar je moet er als fietser wel iets voor over hebben om de camping te bereiken. Het is een serieuze klim met stijgingspercentage boven de 15% op sommige stukken. Maar we geraken boven. We krijgen een wondermooie spot bovenaan de camping met uitzicht op Verona. Het is alleen jammer dat het regent 🌧️.

Het is een goed uitgeruste camping: douches, toilet met toiletpapier 🧻, overdekte plaatsen om te eten en te koken… ben je ooit in Verona, dan is dit toch wel the place to be. Na een aperitiefje, om de grote vakantie in te zetten, beginnen we aan het avondprogamma: douchen, eten, verhaaltje. 

Over de verdere route zijn we nog aan het twijfelen. Tijd brengt raad zeker, hoewel die tijd niet zo lang is 😂. 

A domani 😘!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *