Dag 10: Verdun – Jaulny (75 km)

Weet je nog dat ik gisteren een handwasje gedaan heb? Wel, sindsdien is het de hele tijd beginnen regenen. Dus van drogen was niet veel sprake. Klein probleempje … deze nacht heeft het ook af en toe geregend en deze morgen was het ook weer van dat… we moeten dus natte tenten en natte kleren meenemen. Volgens de weerberichten krijgen we de volgende dagen toch weer meer de zon te zien. Laat ons hopen 🤞.

Rond 9u40 kan de trein vertrekken. We rijden Verdun uit en passeren eerst langs een oorlogsmonument. Daarna fietsen we omhoog langs le champ de bataille de Verdun. Een hele weg door het bos met verschillende monumenten of overblijfselen van de oorlog.

Hannes is wat boos 😡

Tegen de middag hebben we zo’n 25 km in benen. Het ging dus goed bergop. We twijfelen nog waar we zullen overnachten. De camping in Jaulny is immers nog 50 km fietsen.

We eten ‘s middags in een soort van bushokje. Ondertussen leggen we de tent wat uit om te drogen. Wanneer we klaar zijn om te vertrekken, begint het wat te regenen. We moeten dus even wachten.

Na de middag fietsen we verder. Bergop, bergaf met schitterende vergezichten. Dat maakt de pijn tijdens de klimmetjes toch wat aangenamer. Jan heeft Hannes het verschil geleerd tussen gewoon meedraaien en meetrappen. Bij het meetrappen duwt Hannes echt mee met Jan. Anders draait hij gewoon een beetje in het rond. Zijn goesting om mee te trappen was ver te zoeken vandaag 🙄.

Ook de koeien komen kijken naar de fietsen 😜

We beslissen om voor de verre camping in Jaulny te gaan. Rond half 6 arriveren we. Groot is de vreugde bij Hannah wanneer ze ziet dat er terug…een zwembad is 💦. Haar zwembroek kan niet snel genoeg aan zijn. Hannes vindt het te druk en komt met mij chillen aan het zwembad 😎. Wanneer alle andere kinderen weg zijn, neemt hij ook een duik.

Sommigen onder jullie vragen zich waarschijnlijk af of de H’tjes het niet saai vinden op de fiets. A wel…eigenlijk niet. Soms vragen ze wel eens hoe ver het nog is, hoe laat het is, maar dat valt heel goed mee. Ze kunnen zelfs ruzie maken op de fiets 🤔. Daarnaast stellen ze allebei veel vragen aan Jan. Zoals jullie weten zingt Hannah heel veel. Haar hondje heeft ze altijd bij haar. En ze vertelt verhaaltjes beweert ze…(ik heb dat echter nog niet gehoord 🙈). Hannah praat bijna de hele tijd. Als het stil is, zou ze wel eens durven slapen. Deze vakantie is dat echter nog niet gebeurd. En ze zien heel veel! Zoveel mooie uitzichten.

Vandaag staan er scampi’s met pasta op het menu. 😋 We staan hier trouwens op een camping waar veel ballonvaarders staan. ‘s Morgens om 6u en ‘s avonds om 18u stijgen ze enkele kilometers verder op. Wie weet krijgen we ze nog te zien straks.

Zelfs een vriendje op de camping overtuigen om UNO te spelen 🙈.

Voor morgen moeten we nog op zoek naar een overnachtingsplek. De eerstvolgende camping is er pas over 75 km. Jan heeft nog wat werk deze avond 😉.

Top 3 van de dag van Hannes: 1. In het zwembad 2. Op de speeltuin van de camping spelen 3. Chillen aan het zwembad 😎

Top 3 van de dag van Hannah: 1. In het zwembad 2. Met papa in het zwembad 3. Zonder bandjes zwemmen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *