Dag 11: Jaulny – Aulnois-sur-Seille (51 km)

Gisterenavond konden we even chillen in de hangmat. Was gezellig. O ja, Hannes zijn tand is eindelijk uitgevallen. Nu nog de andere 😀.

Deze ochtend was alles droog en was alles tegen 9u40 klaar. We zijn op tijd kunnen vertrekken. We kregen onmiddellijk een serieuze klim voor de boeg. We worden opnieuw beloond met een geweldig uitzicht. We dalen af naar de Moezel. In Pont-à-Mousson doen we boodschappen. We picknicken aan een speeltuin. Er is een kathedraal in de buurt die we uiteraard een bezoekje moeten brengen.

Klimmetje deze ochtend 🥵
Speelplein deze ochtend.

We hebben rond de middag het bericht gekregen dat we bij een warm shower mogen blijven slapen, dus het zijn wat minder kilometers 😊.

Na de middag fietsen we bergop, bergaf verder richting Aulnois-sur-Seille. We maken nog een kleine tussenstop in Nomeny voor een ijsje. De H’tjes spelen nog een beetje op de plaatselijke speeltuin.

Een uurtje later arriveren we bij Colette en haar man. We worden er heel warm verwelkomd. We moeten onze tenten niet opzetten 😀. Na een deugddoende douche mogen we mee aanschuiven aan tafel. Alles is huisgekweekt: kalkoen, boontjes, gebakken aardappeltjes en komkommer. Het smaakt!! We krijgen ook nog een lekker dessertje.

Dubbel geluk, ook onze was wordt gedaan 😀. Het is hier dus aangenaam vertoeven. De H’tjes liggen in bed. Morgen staan er heel wat kilometers op het menu. We fietsen richting Blâmont. Daar is een camping.

Ik heb dit jaar Jan nog niet bejubeld. Hij krijgt het toch maar weer gedaan om de hele trein elke helling boven te brengen. Het is soms steken en duwen, maar het lukt elke keer. Daarnaast moet hij heel wat vragen beantwoorden tijdens het klimmen. Zoals Hannah die 100x keer vraagt of ze moet meetrappen en dan telkens besluit om toch niet mee te trappen omdat het te ‘heet’ is of omdat ze een lange broek draagt of omdat het te lastig is. Maar ze supportert dan wel voor haar papa. Zo zie je maar dat iedereen zijn taak heeft op vakantie 😜.

Top 3 van de dag van Hannes: 1. Een ijsje 🍨 eten 2. Een drankje 🥃 drinken 3. Zingen 🎸 op de fiets .

Top 3 van de dag van Hannah: 1. 🍦 2. 🧃 3. 🥅🚀✈️ .

De H’tjes mochten vandaag zelf hun top 3 op mijn gsm typen. Van Hannes is die vrij duidelijk. Uiteraard heeft hij geen whiskey gedronken wel een oasis 😜. Bij Hannah is nummer 3 de speeltuin 😀.

One thought on “Dag 11: Jaulny – Aulnois-sur-Seille (51 km)”

  1. Hoe schitterend terug. Toffe logeerplek. Hoedje af voor Jan, maar natuurlijk ook voor jou he Anke. En H tjes blijf jullie papa en mama zo goed aanmoedigen en toch af en toe een trapje bij steken he. Dikke knuffel en slaap zacht. Christel en Wim 🥰😘❤

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *