Dag 8: Kuringen – Hoegaarden (57km)

Na onze rustdag, waren we terug klaar om erin te vliegen.
De kindjes sliepen lang. De rustdag heeft hen precies ook deugd gedaan. Pas tegen 8u30 kwam de dag op gang.
We ontbeten samen met de kampeerders, Patsy en David, in de tuin van Ellen.
We hoopten tegen een uur of 10 vertrekkensklaar te zijn…maar ons kennende, is dit weer niet gelukt :-). Een half uurtje later zaten we dan eindelijk in het zadel.
Via het fietsknoopnetwerk had Jan gisterenavond een route uitgestippeld naar Hoegaarden. Op een 40tal kilometer van Hasselt was er een camping. Maar we hadden al snel besloten die niet te nemen. We wilden graag nog een beetje verder fietsen.
Het probleem is dat er weinig campings in de buurt zijn. We zouden dus terug in een b&b of iets dergelijks moeten overnachten. We zouden tegen de middag kijken in welke buurt…
We fietsten tussen de fruitbomen in Haspengouw, gezellige, kronkelende baantjes tussen de perenbomen en de appelbomen.
‘s Middags hebben we in een soort van kiosk onze boterhammetje opgegeten. Zoals gewoonlijk sliep Hannah een uurtje in de fiestkar in de voormiddag.
Tegenwoordig wil Hannes ook in fietskar zitten ‘s morgens. Hij houdt zich dan bezig met rond te kijken en te roepen wat hij allemaal ziet.
Uiteraard begint elke zin met ‘Mama!!!!!’, gevolgd door wat hij ziet. Wel grappig.
 P1050668
Na het eten vliegen beide kindjes in de fietskar. Vandaag vielen ze snel in slaap. We fietsten langs een oude spoorlijn richting Tienen. Het weer viel ook heel goed mee.
Het was aangenaam fietsen, niet te warm, niet te koud, een beetje bewolkt.
Langs de routen zagen we de ‘overblijfselen’ van de overstromingen van vorige week.
P1050675
Rond 15u arriveerden we in Tienen. Daar hebben we bij een bakkerij op een terrasje een pannenkoek en taartje gegeten.
Ondertussen belde Jan voor een slaapplaats in Hoegaarden. Die werd al snel gevonden.
Na de boodschappen (waar Hannes zelf een winkelkarretje had), fietsten we verder.
We merken dat het traject niet meer zo plat is, het wordt meer golvend…Dit was alvast een voorsmaakje voor de volgende dagen.
P1050682
Rond 16u kwamen we aan in het vakantieappartement Loriers. Een gezellig appartement in Hoegaarden. We hebben 2 slaapkamers (met een kinderbed!!), een keuken, een living, een douche. Ideaal dus!
We zijn nog even gaan wandelen in de tuinen van Hoegaarden. Heel mooi!
P1050707
 P1050692
Zondag kregen we het nieuws dat de oma van Jan gestorven is. Vrijdag is het begrafenis, daarom nemen we vrijdag een onverwachte rustdag in Ruisbroek, bij de oudste zus.
Zo, het is nu de buurt aan de meisjes om te douchen. Na het melkje kan zij ook naar dromenland. Ondertussen slaapt Hannes toch al een half uur.
O ja, tijdens de vakantie leren de kindjes ook veel bij. Ondertussen kruipt onze kleine Hannah. We moeten ze dus de hele tijd in het oog houden. Geen rust meer 😉
Tot morgen!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *