Vliegeren 🪁 en een beetje fietsen 🚴‍♀️

De Panne – De Haan (55 km)

Deze nacht was een beetje een moeilijke nacht. Hannes heeft een paar keer de camping wakker getierd (in zijn slaap) en er zit blijkbaar nog een minigaatje in mijn slaapmatje. De herstelling die moest gebeuren (anders zou ik alleen op hotel overnachten) is niet volledig gebeurd…

Rond een uur of 10 kunnen we vertrekken. Er is veel zon 🌞 maar ook veel wind 💨. En die komt…uit de verkeerde richting. Dat wordt dus beuken vandaag. 

Wanneer we uit Koksijde fietsen zien de H’tjes een hoge duin. Ze willen daar graag omhoog lopen en Hannes wil vliegeren. Tot nu toe lukte het vliegeren niet echt goed, maar mits een technische aanpassing kan hij nu wel echt vliegeren. Een blij ei dus! En Hannah vindt het geweldig om naar beneden te rollen in het zand. Heerlijk toch! 

We fietsen verder door Oostduinkerke en Nieuwpoort. Ondertussen moeten we nog eens stoppen om een fruitje te eten en te…vliegeren 🪁. 

In Nieuwpoort passeren we Hannah haar hotel 🏨 voor de zeeklassen, en blij dat ze is! We zien ook de garnaalvissers met hun paarden 🦐 🐎. Binnen 2 weken zal ze alle uitleg krijgen hierover dus hoeven we niet te stoppen volgens Hannes 🫣.

De overzetboot blijkt niet te varen in Nieuwpoort dus moeten we rond de haven fietsen 🚴. 

In een plaatselijke hoevewinkel kopen we heerlijke aardbeien 🍓 en pudding. 

In Westende picknicken we aan het strand. Hannes heeft bijna geen tijd om te eten want hij moet… ja ja, je raadt het al… vliegeren 🪁. 


Na een lange middag pauze fietsen we verder naar Oostende. Daar hebben we met oma van de zee afgesproken. Het is echter 12 km op de zeedijk beuken tegen de wind. Het gaat wat moeilijker vooruit. In Middelkerke proberen we de beelden van de stripfiguren te herkennen. Leuk spelletje! Tegen half 3 zijn we op de plaats van afspraak. De H’tjes lopen onmiddellijk het zand in. Hannah om wat rond te lopen en Hannes om te … vliegeren. Na ons ijsje nemen we afscheid van oma en springen we terug op de fiets richting De Haan. In Oostende is het veel te druk aan de overzetboot dus fietsen we nog eens rond. Dankzij een standje van Farys kunnen we onze waterflessen bijvullen.

 

Vanaf Bredene fietsen we niet meer langs de zee. Het fietst wel wat beter ☺️. 

We kamperen in de achtertuin van Center Parcs. Na een lange dag kunnen we onze tent opzetten en kunnen we genieten van Hannes zijn lievelingseten van het vuurtje: paprika, kikkererwten, erwten, rijst en curry. 

Morgenochtend gaan we samen met Eline ontbijten aan haar huisje in Center Parcs. ‘s Avonds gaan we bij tante Leen en Nonkel Jan logeren. Weer een dag om naar uit te kijken 👀. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *