Dag 12: Aulnois-sur-Seille – Blâmont (77 km)

Deze nacht heb ik geslapen als een roosje 😀. Deed echt deugd. In de tent slaap ik niet zo goed… ook de andere gezinsleden hebben een goede nachtrust gehad. De batterijen zijn weer opgeladen 😀.

We krijgen een lekker ontbijt. Zelfgemaakte brioche, zelfgemaakte confituur, een theetje…het smaakt. Zelfs Hannah ontbijt eens goed 😊.

Onze geweldige gastheren.

Aangezien we bijna niets moesten inpakken, kunnen we vroeg vertrekken. De H’tjes willen echter nog wat blijven. Ze hebben daar wat speelgoed ontdekt (iets anders dan thuis) en willen zelfs een nieuwe rustdag 🙈). We kunnen hen toch overtuigen om met ons mee te gaan en kunnen om 9u vertrekken. We hebben heel wat kilometers voor de boeg, dus is dat ideaal.

Het is opnieuw een geaccidenteerd parcours met veel klimmetjes en afdalingen. Er zijn ook veel geanimeerde conversaties. De H’tjes weten altijd wel iets om over te praten. We krijgen zelfs een echte ‘Hannes en Hannah show’. Hannah zingt een liedje en Hannes speelt ondertussen luchtgitaar. Het meetrappen is dan even een bijzaak. We passeren veel graanvelden en zonnebloemvelden. De boeren hebben veel werk. We passeren heel wat tractoren op de weg. De kindjes beginnen de verschillende soorten al te herkennen.

Net voor de middag fietsen we door Vic-sur-Seille. Een gezellig stadje, maar we zijn iets te vroeg om daar te kunnen eten. Op het stadhuis zie je nog een overblijfsel van de Duitse overname tijdens de oorlog.

Tegen de middag hebben we al 36 km afgemaald. Op ons boekje staan de picknickplaatsen aangeduid waardoor we meestal wel een geschikt eetplekje vinden.

Na de middag blijft het parcours hetzelfde. Regelmatig zien we de Vogezen opduiken. Die komen er binnenkort aan. ‘s Middags is het vrij stil in de trein. Het is vandaag warm en na de middag hebben de kindjes wat rust nodig, denk ik.

Zie je de Vogezen in verte al opduiken 😀?

Rond 15u krijgen ze weer honger. Dan stijgt het animatieniveau terug. We komen een speeltuin tegen waar de H’tjes zich nog eens kunnen uitlaten. Vooral Hannah loopt en vliegt. Bij Hannes is het belangrijk dat hij iets kan eten. Van wie zou hij dat hebben 🤔.

We passeren nog langs een Frans en een Duits kerkhof. Blijft telkens indrukwekkend om te zien.

De laatste 5 km krijgt Hannah het lastig. Ze heeft honger…ze is ook wat moe aan het worden. Zo’n hele dag op de fiets is ook voor hen vermoeiend. Ook bij Jan zie ik de vermoeidheid (alhoewel hij dit niet wil toegeven 🙈).

Na een bezoek aan de supermarkt komen we aan op camping. Terwijl Jan de tenten opzet, trek ik met de kindjes naar de speeltuin. De camping ligt immers naast een grote visvijver.

Deze avond staat er ravioli op het menu. Typische vakantiekost…supersnel klaar én lekker 😀.

Morgen staat de eerste col te wachten: Col de la Vierge Clarisse (484 m ja, we beginnen bescheiden 😊). Onderweg hebben we voldoende campings. Dus morgen is het niet van ‘moeten’. Deze avond dus beentjes in de lucht en wat rusten 😀.

Slaapmatje opblazen van mama 😀.

Top 3 van Hannes: 1. Met het speelgoed 🧸 van de warmshowers spelen.2. Douchen 🚿met papa.3. Spelen op de camping en op de speeltuin.

Top 3 van de dag van Hannah: 1. 🛹 2. 🍪 3. 🚿 🇧🇪 (de vertaling: 1. Spelen op de speeltuin 2. Chocolademuffin eten 3. Douchen met mama)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *