Dag 115: kakkerslak 🐌💩

Vojkovice – Pistany: 73,36 km

Gisterenavond was er én een trouwfeest én een vrijgezellen in de buurt van onze tent. De muziek van het trouwfeest viel heel goed mee. Er werd precies niet zo heel veel gedanst. Op het vrijgezellenfeestje ging het er iets heftiger aan toe. De muziek knalde door de geluidbox. Maar al bij al hebben we een goede nachtrust gehad. 

Er wordt vandaag de hele dag regen voorspeld. Deze ochtend staan we droog op. We ruimen snel de tenten op voordat het regent. Een droge tent opzetten later op de dag is leuker dan een natte 😅. 

Wanneer we vertrekken begint het te regenen, niet te hard maar toch genoeg om onze regenjassen aan te trekken. De H’tjes zijn al volledig in regenmodus. A ja, de weerman heeft voorspeld dat het zal regenen ☔️ 😜. 

De posities zijn gewijzigd. Hannah zit bij mij en Hannes bij Jan. Het is de hele dag plat, vandaar 🤭. 

Tot in Melnik volgt de route de Moldau, vanaf dan rijden we langs de Elbe. Dit is een grote, brede rivier. Én er varen boten op, niet dat we er al veel gezien hebben, maar de baas is toch blij dat hij al een boot heeft gezien. 

Op de jongensfiets is het stil. Bij de meisjes wordt er veel gebabbeld, Hannah haar mond staat geen 2 seconden stil. We oefenen ook nog eens de tafels, flink hé van ons 😄. 

We passeren heel veel vakantiefietsers vandaag. Het zijn dan ook de enige ‘zotten’ die we op het fietspad zien. 

Rond half 12 stoppen we in Steti. Daar doen we onze boodschappen. 

We zoeken een plekje om te eten, liefst overdekt. 

We rijden langs de roeibaan van Racice. Vorig jaar werd het WK roeien hier georganiseerd. Vandaag zijn er ook verschillende wedstrijden. We vinden een droog plekje op de tribune en zien ondertussen heel wat reeksen kano en kajak. We denken dat dit het Tsjechisch kampioenschap is. Hannah vindt dit geweldig! Ik heb nu de opdracht gekregen om een kajakkamp voor haar te zoeken 🤦‍♀️😬. 

We fietsen verder in de miezerregen. Bij een korte stop vindt Hannah een slak 🐌 die ze meeneemt op fiets. Hij wordt gedoopt als slakkieslak. Wanneer Hannah kaka ziet aan de slak, zetten we hem terug in de natuur. 

In Litomerice ligt een camping aan de route. Wanneer we ons willen installeren hebben Jan en ik er geen goed gevoel bij. Er is weinig plaats om de tent te zetten en er staan ook auto’s op het grasveld die langs de tenten moeten passeren. 

6 km verder is er een andere camping. Voor we naar daar fietsen doen we boodschappen en fietsen we door de stad op zoek naar een ijsje. Jan vindt op Google een bakker waar ze blijkbaar hele lekkere ijsjes hebben. We nemen de proef op de som 😀. De H’tjes eten een ijsje en Jan en ik een taartje. Het is allebei heel lekker 🤤. 

Onze camping ligt in Pistany aan een meer. We mogen ons installeren waar we willen. We staan dan op een topplek met zicht op het meer. De camping is spotgoedkoop, 13 euro. De douchemuntjes krijgen we gratis. 

Terwijl wij de tenten opzetten spelen de kindjes in het zand. Geef ze water, zand, een emmertje en een schepje en je hoort ze niet meer. 

Er is hier een grote overdekte plaats waar we kunnen koken en eten. Komt goed van pas met de regen. 

Het verhaaltje zal voor in de tent zijn. 

Morgen plannen we een kortere rit. We willen graag het WK wielrennen nog een stuk zien. We zullen een 45 km doen. De kilometers tot in Dresden gaan snel naar beneden. Vanaf deze camping is het nog 114 km en we hebben nog 3 dagen 😀.  We zullen er dus zeker op tijd arriveren. 

Uvidíme se zítra 😘!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *